People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haartextuur

Dit zijn de beste producten van NAK Hair voor iedere haartextuur

Als je er eenmaal achter bent welke haartextuur je hebt, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke producten je daar het beste bij kan gebruiken. Gebruik je graag de producten van NAK Hair? Dan kun je deze het beste gebruiken voor jouw haartextuur.

Fijn haar

Fijn haar is de dunste textuur van allemaal. Iemand heeft pas officieel fijn haar, als de diameter van het haar fijn is. Dit heeft dus niks te maken met hoeveel haar iemand op zijn hoofd heeft. Het verbaast men vaak, maar mensen met fijn haar hebben eigenlijk méér haar op hun hoofd dan de andere haartexturen. Dit komt omdat er veel meer ruimte hiervoor is. De fijne haartextuur voelt dun en slap aan en zal weinig veerkracht hebben. Ook hebben mensen met fijn haar sneller last van vet en slap haar. 

Verzorging en styling

Voor de verzorging van het fijne haar, kun je het beste de Volume Shampoo en Conditioner iedere dag gebruiken. Het stylen van fijn haar is net iets lastiger. Er moet namelijk goed rekening worden gehouden dat het haar meer volume en bounce krijgt, zonder dat het haar te zwaar gemaakt wordt. Hierdoor gaat het namelijk hangen. De Volume Foam en Sheer Styling Glaze geven het haar de perfecte hoeveelheid support en een sterke hold. Op zoek naar extra volume bij de aanzet? Kies dan voor de High Volume Texture Spray of de Root Lift Mist. Gebruik ook altijd de Thermal Shield om het haar te beschermen tegen luchtvochtigheid en invloeden van buitenaf. 

Medium haar

De meeste mensen in Nederland hebben deze medium haartextuur. Dit haar met een medium textuur is qua gevoel dikker dan fijn haar. Dit geldt niet alleen voor de individuele haren, maar ook voor het volume op de hoofdhuid. Medium haar kan daarnaast elke vorm hebben. Zo kan het haar steil, golvend of krullend zijn. 

Verzorging en styling

Voor de verzorging van medium haar, is het belangrijk om de balans te vinden tussen wat de droge plukken en de aanzet nodig hebben. Gebruik daarom de Signature Hydrate Shampoo en Conditioner. Haar met een medium textuur kan snel pluizig worden. Kies daarom voor stylingsproducten die deze pluis onder controle zullen houden, maar het haar niet te zwaar maken. De Sea Salt Mist is hier ideaal voor. Het creëert een natuurlijke, relaxte look. De Options Sculpting Lotion geeft het haar een lichte, gehydrateerde look of gebruik de Curls Crème om krullen en pluis te temmen.

Lees ook:
De luxe Kerst boxen van NAK Hair: hét cadeau voor deze feestdagen

Grof haar

Een grove haartextuur kunnen we op meerdere manieren zien. Zo kan het grof zijn in textuur, maar kan het ook een grote hoeveelheid zijn. Vaak bij mensen van een Aziatische afkomst is het grove haar steil. Verder kan het bij anderen krullend en kroezig zijn. Grof haar heeft de grootste diameter van alle haartexturen. Hierdoor is het sneller vatbaar voor uitdroging en droge haarpunten. Gebruik hierdoor dan ook vochtherstellende, hydraterende of verzachtende producten om dit te voorkomen of herstellen. Wat vaak ook handig is om te gebruiken is een product dat kroes vermindert. 

Verzorging en styling

Voor de verzorging van grof haar, is de Signature Nourish Shampoo en Conditioner een geweldig product. De luxe Aromas lijn is ook fantastisch voor deze haartextuur. Wees voorzichtig met grof haar. Bescherm het dan ook met leave-in treatments zoals de Ultimate Potion. Breng een laag van de Ultimate Potion aan over de Replends leave-in voor het beste resultaat. Gebruik de Thermal Shield om veilig aan de slag te gaan met hitte producten zoals föhns en krultangen. Daarnaast zal de Thermal Shield het haar beschermen tegen luchtvochtigheid en het weer. Voor een mooie glans, gebruik de Shine Mist op het grove haar. 

Bron: NAK Hair

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts