People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

roos

Wat is roos precies en wat kun je er tegen doen?

Het is voor veel mensen de vijand van het haar, roos. Meer dan 70% van de bevolking is er gevoelig voor, maar toch weten de meeste niet wat de oorzaak is of wat ze eraan kunnen doen om het te verminderen. Geen zorgen, wij hebben het antwoord.  

Hoofdhuid

Hoewel er vaak wordt gedacht dat een droge hoofdhuid de oorzaak is van roos, is dit niet waar. Roos wordt vaker veroorzaakt door een vette hoofhuid. Hierdoor is het vaak ook geen goed idee om een olie te gebruiken om de roos te verminderen, hierdoor zal de hoofhuid alleen maar vette schilfers krijgen. 

De oorzaak

Wat is nu precies de oorzaak van roos? Het wordt veroorzaakt door een overmatige groei van een gist. Dit bepaalde type gist heet ook wel ‘Malassezia furfur’. De beste manier om de overmatige groei te bestrijden is met producten die deze groei van de gist aanpakken. Ook is het belangrijk dat deze speciaal is gemaakt voor een jeukende hoofhuid met schilfers.

Genezen van roos

Zoals al eerder genoemd, is zeventig procent van de bevolking gevoelig voor roos. Ben je dit ook? Dan is het belangrijk om te proberen het onder controle te krijgen. Het is namelijk bijna onmogelijk om het volledig te voorkomen en het zal zeker weer terugkomen.

Lees ook:
Feiten én tips: alles over de conditie van het haar

Extra hulp

Gebruik je al een gespecialiseerd product, maar merk je geen verbetering? Probeer te kijken naar jouw dieet. Eten met veel kruiden, vette zuivelproducten en witte wijn staan erom bekend dat ze roos stimuleren. Probeer deze dus zo veel mogelijk te vermijden. Werkt dit ook niet? Ga dan eens langs bij een huisarts. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat er sprake is van psoriasis of eczeem. 

Conditioner

Wat je vooral níet moet gebruiken om het probleem met de roos op te lossen, is een conditioner. Conditioner is namelijk gemaakt om de conditie van het haar te verbeteren, niet die van de hoofdhuid. Een conditioner zal alleen aangebracht moeten worden op het midden en uiteinden van het haar. Conditioner aanbrengen op de hoofdhuid zal niet voor schade zorgen, maar kan het wel de haarwortels verzwaren. Hierdoor zal het haar slap gaan hangen. 

Dandruff Control

Probeer deze Dandruff Control shampoo van NAK Hair anders eens! Bekijk hem hiernaast!

De Dandruff Control is een gerichte hoofdhuidreiniger ontworpen om roos, schilfers, jeuk en roodheid te verzachten en te minderen.

Aanbrengen op nat haar en zachtjes masseren tot een reinigend schuim ontstaat. Spoel dit zorgvuldig uit en herhaal. Laat de tweede wassing voor 1 tot 5 minuten inwerken voor een optimale reiniging. Spoel zorgvuldig uit.

Bron: NAK Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts