People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

pommade klei

Wat is het verschil tussen pommade en klei?

Er zijn enorm veel haarproducten als een wax, gel, pommade en klei op de markt waar je uit kan kiezen. Soms weet je niet meer welke je moet kiezen. Het verschil tussen een wax en een gel is misschien makkelijk te herkennen, maar pommades en klei is tóch net iets ingewikkelder. Wat is het verschil? En welke producten vallen eronder?

Het verschil

De pommade en de klei zijn allebei stylingproducten. Het grootste verschil tussen de twee producten zit dan ook in de finish en de hoe sterk de hold factor is. 

Wat is pommade?

Een pommade geeft het haar een mooie, glanzende look. Het heeft dan ook een medium tot sterke hold factor. Daarnaast werkt de pommade het beste op kort tot medium lang haar. Voor een retro look of een moderne look is dit product dan ook perfect. Je kan er dan ook zeker vanuit gaan dat het kapsel de hele dag op z’n plek zal blijven. 

Wat is klei? 

Een klei is een heel erg veelzijdig product. Het geeft het haar volume en textuur voor niet alleen kort haar, maar zeker ook voor lang haar. In een klei zitten verschillende natuurlijke kleisoorten. Denk bijvoorbeeld aan bentoniet en kaolien. Deze verzorgen en zuiveren de hoofdhuid én houdt het haar op zijn plek. Daarnaast geef een klei het haar een natuurlijke matte finish. 

Voor ieder wat wils

Natuurlijk is het belangrijk om goed te kijken welk product het beste is voor jouw haar. Dan is het wel goed om te weten wat je precies wil van het product. Daarom hieronder een uitleg over twee producten van Fudge Professional, één pommade en één klei. Wat doen ze precies en voor welk haar werken ze het beste?

Pommade van Fudge

Als je op zoek bent naar een geweldige glans met een medium sterke hold factor, is de Vinyl Pomade van Fudge hét product voor jou. Voor welke look je ook gaat, deze veelzijdige pommade kan het allemaal vormen. Daarnaast maakt het gebruik van kokosolie voor verzorging en glans. Zo hoef je niet te kiezen tussen een sterke hold of hydratatie, maar krijg je het gewoon allebei. 

Hoe gebruik je het?

Breng een kleine hoeveelheid (de grootte van een twee euro munt) verdeel het met je handen in droog haar en kam het goed door het haar om de gewenste look te creëren. Na ongeveer een minuut zal je look opgedroogd zijn. Dan zal het haar helemaal goed vaststaan zodat je de hele dag van het kapsel kan genieten.

Matte Hed Extra van Fudge

De Matte Hed Extra van Fudge Professional is dé klei voor het haar. Met een hoge hold factor en verzorgende ingrediënten als kaolien en bentoniet klei kan het oliën en vochtigheid in het haar absorberen voor een droge, matte finish. Het maakt gebruik van polymeren en waxen om het haar een beschermende laag te geven en het kapsel op zijn plaats te houden. Zelfs bij de hoogste luchtvochtigheid.

Hoe gebruik je het?

Verspreid de Matte Hed Extra gelijkmatig door het haar en stijl het zoals gewenst. Daarnaast is de verpakking van volledig recyclebaar materiaal gemaakt. Dan heb je niet alleen een mooie coupe, maar ben je ook goed bezig voor het milieu.

Bron: Fudge Professional

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts