People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haargel wax

De eeuwige strijd tussen haargel en wax: wat is het verschil en welke is de beste?

Het zijn misschien wel de twee meest populaire producten onder de mannen, haargel en haar wax. Toch weten veel mensen niet wat beter is voor hun eigen haar en welke producten ze het beste kunnen gebruiken. Geen zorgen. Met deze snelle guide is het zo duidelijk welke producten het beste gebruikt kunnen worden.

Het verschil

Het grootste verschil tussen de haargel en de haar wax is de finish en de hold factor. Het ligt dus helemaal aan de look die je wil creëren. Zodra je dit weet, kun je ook het betere product voor het kapsel vinden.

Haar wax 

Als iemand liever gaat voor een look die niet veel moeite vereist en eruitziet alsof iemand zo uit bed is gestapt, is haar wax een goede keus. Met haar wax kan het haar namelijk de hele dag op zijn plek blijven, zonder dat het eruit ziet dat er veel aan is gedaan. Natuurlijk ligt het ook een beetje aan de formule van het product, maar over het algemeen heeft wax een lichte tot medium hold factor. Hierdoor ziet het er ook niet droog uit op het haar en kan het de hele dag omgevormd worden. 

Haargel 

Gel heeft daarentegen een sterke hold factor die ervoor zorgt dat het haar een vaste, natte look heeft. Gaat iemand graag voor een look met stekeltjes, strak naar achteren of een strakke side part? Dan is een gel de beste keus. Met een gel ben je er dan ook zeker van dat het haar de gehele dag blijft zitten en kan het niet worden omgevormd. 

De Shaper

De Shaper van Fudge Professional is een wax crème die een semi-matte look geeft met een medium hold factor. Dit product is ideaal voor korte tot medium lange kapsels. Het geeft het haar textuur, vormt het en zorgt voor een stoere look.

De Matte Hed 

Heeft iemand toch liever een complete matte look? Dan is de Matte Hed van Fudge Professionals een geweldig product. Dit product heeft een sterke hold factor en houdt het haar getemd terwijl het ook volume en textuur geeft.

Lees ook:
Zeg gedag tegen droog haar: dit zijn de oorzaken en zó kom je er van af

Hoe gebruik je de wax?

Of je nu gebruik maakt van de Shaper of van de Matte Hed, de producten zijn gemakkelijk in gebruik. Voor het beste resultaat gebruik je de wax op schoon en droog haar. Warm de wax tussen de handpalmen en verspreid het gelijkmatig over het haar. Hierna kan het haar op iedere manier gevormd worden.

De Hair Gum

De Hair Gum van Fudge Professional heeft een van de sterkste hold factors van de styling producten. Het haar zal met dit product de hele dag op zijn plek blijven. Welke look iemand ook graag heeft, met de Hair Gum kan je deze creëren. Daarnaast geeft de Hair Gum het haar een geweldige glans.

Hoe gebruik je de gel?

Als het gaat om de sterke Hair Gum, is het belangrijk niet té veel van het product te gebruiken. Verspreid het gelijkmatig door droog haar en kam het op zijn plek voor de gewenste stijl. Ga je voor een stoere wet-look? Breng het dan hetzelfde aan, maar op vochtig haar. 

Bron: Fudge Professional

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts