People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

cafeïne

Kopje koffie voor je lokken? Dit zijn de grootste voordelen van cafeïne voor het haar

Wie verlangt er nu niet naar voller haar dat ook nog eens gezond is? Er gaan op het internet dan ook honderden verhalen rond over wondermiddelen, maar wat is er nu echt waar? Cafeïne is ook zoiets dat vaak als een wondermiddel wordt omgeschreven door velen, maar hoe zit dit nu precies? Zit hier een kern van waarheid achter? 

Een latte voor je lokken

Het is niet alleen een internet fabeltje, cafeïne heeft echt een positieve invloed op het haar. Cafeïne staat bekend om haar stimulerende effect, maar niet alleen jij zelf kan hiervan genieten. Je lokken zeker ook. ’s Ochtends krijgen veel mensen hun dagelijkse dosis cafeïne binnen. Dit helpt ons om wakker te worden en de dag tegemoet te gaan en dit geld ook voor de lokken. De haarzakjes worden door cafeïne namelijk aangewakkerd om te gaan groeien. 

Daarnaast kan cafeïne de hoofdhuid ook een handje helpen. Zoals je misschien al weet is een gezonde hoofdhuid een van de belangrijkste onderdelen van gezonde lokken. Cafeïne kan de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren. Het gevolg hiervan? Dat de haarzakjes meer voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Deze kunnen niet missen als je een gezonde en snelle haargroei wilt.

Antioxidanten zijn uiterst belangrijk om slechte invloeden van buitenaf tegen te gaan. Gelukkig is cafeïne rijk aan antioxidanten en dus kan cafeïne helpen het haar te beschermen tegen schadelijke invloeden die het haar krijgt te verduren door het weer etc.

Lees ook:
Sterke lokken: waarom heeft het haar proteïne nodig en hoe weet je of het haar tekort komt?

Cafeïne in je haarroutine

Allemaal leuk en aardig dat cafeïne, maar hoe zorg ik ervoor dat mijn haar die cafeïne krijgt? Natuurlijk is de meest logische optie om een kopje koffie te drinken, maar hier moet je wel mee opletten. Te veel koffie is niet goed voor een mens en sommige mensen lusten het zelfs niet. Er zijn veel slimmere manieren om cafeïne toe te voegen aan je haarroutine. 

De beste manier om dit te doen, is door een product aan te schaffen waarin cafeïne een ingrediënt is. Er zijn er dan ook een heleboel. Van cafeïne shampoos en conditioners tot haarmaskers en behandelingen die het gebruiken als ingrediënt. Deze producten geven de cafeïne direct aan het haar en de hoofdhuid. Zo wordt het ook veel beter opgenomen en behaal je de beste resultaten. 

Ben je dus benieuwd naar cafeine in haarverzorging? Dan is het een verstandig idee dat je goed op zoek gaat naar haarproducten met cafeine als ingredient en die verrijkt zijn met andere ingredienten voor jouw haartype en haarwensen. Twijfels? Dan kun je altijd met een professional overleggen over wat jouw haar nodig heeft en welke producten goed zijn voor jouw lokken.

Bron: Hairlust Nederland | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts

Ontdek meer van People 4 Hair

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder