People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

HYALURONZUUR

Niet alleen voor de huid: wat is hyaluronzuur en wat doet het voor je haar?

Je haarverzorgingsroutine is passen en meten. Het proberen van nieuwe producten en ingrediënten. Toch zijn er nog steeds nieuwe en verassende methodes die kunnen helpen het haar gezonder te maken. Zoals hyaluronzuur. Je hebt er misschien wel al van gehoord. Voor de verzorging van de huid is het al populair, maar wat doet het voor je lokken? 

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof je lichaam zelf eigenlijk al aanmaakt. Het goed is voor hydratatie. Het trekt water aan en houdt het vast. Daarom wordt het ook zoveel gebruikt in de huidverzorging. Bijvoorbeeld in serums of crèmes. Maar ook in de haarindustrie wordt het steeds populairder om te gebruiken. Het is perfect om droog en dof haar weer een gezonde look te geven en de lokken sterker te maken.

Hoe gebruik je het?

Hyaluronzuur werkt een beetje als een spons. Het absorbeert water. Daarom is het altijd handig om dit product aan te brengen als het haar vochtig is. Door het water wordt het product beter door het haar verspreid. Haarproducten die hyaluronzuur bevatten kun je gebruiken voor styling, maar ook voor de finishing van het haar. Deze producten worden aangebracht op droog haar en zorgen ervoor dat het haar het vocht vasthoudt dat het nodig heeft.

Als je hyaluronzuur in haar puurste vorm wil aanbrengen in het haar. Kun je dit doen met een serum. Je brengt deze aan op het haar of de hoofdhuid. Net waar je deze hydratatie het meeste nodig hebt. Masseer het zachtjes in nat of vochtig haar en werk het product van de aanzet naar de punten. Voor een gezondere hoofdhuid, breng je het serum aan op een natte hoofdhuid terwijl je onder de douche staat. Je doet dit voor de reiniging. Masseer het zacht in op de hoofdhuid met cirkelvormige bewegingen voor het beste resultaat en trek het vervolgens door naar het haar zelf.

Lees ook:
Haarmaskers: hoe gebruik je ze op de juiste manier en wat zijn de voordelen ervan?

Wat doet het?

Leuk zo’n nieuw product, maar wat doet het precies voor het haar? Ten eerste helpt het enorm met de hydratatie van het haar zonder het haar te verzwaren zoals oliën doen. De lokken voelen zachter en zijn beter t stylen. De hyaluronzuur helpt ook beschadigd haarschubben te verzegelen. Hierdoor zal je minder last hebben van pluizig haar. Als het haar meer vocht opneemt en vasthoudt kan het ook dat het haar er voller en volumineuzer uitzien. Als laatste is er nog een positieve verandering die eigenlijk misschien wel het belangrijkst is: een gezonde hoofdhuid. Dit is namelijk de basis voor gezond lokken. Als je de hyaluronzuur gebruikt als hoofdhuid behandeling zul je merken dat de hoofdhuid minder droog aanvoelt. Zeker tijdens de aankomende koude maanden, waar een droge hoofdhuid een groot probleem kan zijn is dit geweldig. 

Op zoek naar zo’n geweldig product met hyaluronzuur? Neem eens een kijkje bij de producten van ORI LAB. Deze bevatten dit geweldige ingrediënt dat het haar zo hydrateerd.

Bron: Luxy Hair | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts