People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarmaskers

Haarmaskers: hoe gebruik je ze op de juiste manier en wat zijn de voordelen ervan?

Droog, pluizig en beschadigd haar. Het lijkt soms een probleem waar je maar niet vanaf kan komen. Het zijn haarproblemen die iedereen wel kan herkennen, maar niet iedereen weet goed wat de juiste oplossing voor al deze problemen zijn. Het antwoord? Haarmaskers. Dit product voedt het haar diep waardoor al die problemen verleden tijd zijn.

Voedende voordelen

Er zijn een aantal redenen waarom haarmaskers zo goed zijn voor de lokken. Ten eerste geeft het een hydratatieboost aan het haar. Zeker voor mensen met uitgedroogd haar is dit fantastisch. Het vochtgehalte van het haar wordt weer in balans gebracht en het haar voelt zachter en ziet er gezonder uit. Een ander voordeel van haarmaskers is het herstellende vermogen. Haarmaskers herstellen de schade van behandelingen of omgevingsfactoren en versterken het om toekomstige schade te voorkomen. Als laatste helpt het ook om het haar weer zijdezacht te laten aanvoelen door pluis en gespleten punten te verwijderen door diepe voeding en hydratatie.

Stappenplan

Natuurlijk komt zo’n extra product in de douche met een handleiding, maar het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In een paar simpele stappen kun jij ook genieten van een diep voedende behandeling. Reinig eerst het haar met een shampoo voor jouw haartype. Zorg dat het haar goed uitgespoeld is en knijp het water zacht uit het haar. Breng hierna het masker aan op de handpalmen en werk het van de punten naar de lengtes van het haar. De aanzet neem je niet mee. Laat het vervolgens drie tot vijf minuten intrekken. Hoeveel het precies is, ligt aan het product. Lees dus altijd de verpakking goed. Spoel het hierna zorgvuldig uit. 

Hierna breng je een conditioner aan voor jouw haartype. Waarom ook nog een conditioner? Dit helpt het haar om de ingrediënten en voeding van het haarmasker vast te houden in de lokken. Spoel hierna het haar grondig uit en zorg dat er geen productresten over blijven. Als je er zeker van bent dat alle producten uit het haar zijn, droog je het haar met een microvezelhanddoek. Wrijf niet met de handdoek, maar knijp het water uit het haar om schade te voorkomen. 

Lees ook:
De beste baardverzorging: hoe verzorg je jouw baard op de juiste manier en welke producten heb je hiervoor nodig?

Regelmatig of af en toe?

Een haarmasker gebruik je niet dagelijks, maar hoe vaak dan wel? Dit hangt af van verschillende factoren. Heb je beschadigd en droog haar? Dan kun je deze 1 keer per week gebruiken. Heb je relatief gezond haar? Dan is 1 keer per maand voldoende. Het soort haarmasker kan ook bepalen hoe vaak je deze moet gebruiken. Vaak staat op de verpakking van het product ook aangegeven hoe vaak je deze moet aanbrengen voor het beste resultaat. 

Natuurlijk weet jij zelf het beste wat jouw haar nodig heeft. Kijk daarom goed wat voor problemen jouw lokken hebben en, misschien nog wel belangrijker, wat voor haartype je hebt. Deze factoren hebben allemaal invloed op welke producten je gebruikt en hoe vaak je deze aanbrengt. Probeer eens een nieuw product uit en kijk hoe het haar reageert. Zo’n diepe behandeling kan geen kwaad en zal het haar alleen maar vooruit helpen.

Bron: Hairlust | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts