People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

grijs haar

Een grijze haar gevonden? Dít is wat je wel en wat je vooral niet moet doen als je de eerste grijze haren tegen komt

Het is niet te vermijden, ooit overkomt het ons allemaal: de eerste grijze haar. Misschien heb je er al een of veel meer dan een. Maar die eerste herinner je nog wel. De eerste reactie bij zo’n grijze haar kan paniek zijn, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Grijze haren horen er nu eenmaal bij en er zijn twee dingen die je kunt doen, verbergen of omarmen. Toch zijn er ook wat dingen die je vooral niet moet doen. Wat deze zijn lees je hier. 

Waar komen ze vandaan?

Voor de meeste mensen beginnen de grijze haren naar voren te komen rond de mid-dertig tot begin veertig. Toch zullen sommige mensen hier al eerder mee te maken krijgen. De beste manier om te weten wanneer je ongeveer grijs zal worden zijn je ouders. De leeftijd waarop zij grijs zijn geworden zal voor jou waarschijnlijk ook de leeftijd zijn waarbij je deze grijze haren gaat zien. Grijs haar wordt nu eenmaal bepaald door je genetica. Maar ook dingen als stress, slechte voeding en medicijnen kunnen grijze plekken veroorzaken in sommige delen van het haar.

Waarom wordt het haar grijs?

Iedereen heeft een unieke haarkleur. Deze wordt gemaakt door de pigmentcellen in de haarzakjes. Deze produceren melanine waardoor het haar een kleur krijgt. Als deze cellen niet meer goed functioneren dan wordt het haar grijs. Hoe ouder je wordt, hoe minder cellen melanine produceren, waardoor het haar een grijze kleur krijgt. Simpel gezegd is grijs haar gewoon haar zonder pigment. 

Wat je niet moet doen

Er zijn natuurlijk veel dingen die je wil doen als je zo’n grijze haar spot, maar wat je vooral niet moet doen is de haar eruit halen met een pincet. Ten eerste groeit de grijze haar weer net zo hard terug. Ten tweede zul je met meerdere grijze haren het probleem krijgen dat je het haar uitdunt door al deze haren eruit te trekken. Het uitrekken van grijze haren kan ook nog eens de follikel beschadigen en hierdoor kan het haar nooit meer terug groeien. Vermijd dit dus helemaal. 

Lees ook:
Haarmaskers: hoe gebruik je ze op de juiste manier en wat zijn de voordelen ervan?

Wat je wel kan doen

Als de eerste grijze haren tevoorschijn komen, hoef je niet meteen te grijpen naar de haarverf. Je kan simpel beginnen met wat highlights die de kleine hoeveelheid grijze haren bedekt. Zodra het haar echt volledig grijs begint te worden kun je overschakelen naar volledige dekking. Overleg altijd met je kapper welke kleur het beste past bij jouw haar.

Een natuurlijke en veilige keuze voor steeds meer mensen is het gebruik van een semi-permanente niet-ammoniak, niet-PPD-kleurformule, ontworpen om grijze haren op natuurlijke wijze te maskeren. Dit soort kleuren laat geen hergroei achter, maar wordt uitgewassen gedurende een periode van 12 tot 20 wasbeurten. Gebruik hiervoor altijd een sulfaatvrije professionele shampoo. De Liquid Gloss van NAK Hair is onze productkeuze en kan worden aangebracht in een professionele NAK Hair salon.

Omarm je grijze lokken

Grijs worden is een natuurlijk proces waar iedereen mee te maken krijgt, dus het grijze haar omarmen is ook een hele logische optie. Natuurlijk kun je nog steeds goed zorgen voor het haar met de juiste haarproducten, maar het haar kleuren hoeft echt niet altijd. Wees trots op je grijze lokken! 

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts