People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

BAARDVERZORGING

De beste baardverzorging: hoe verzorg je jouw baard op de juiste manier en welke producten heb je hiervoor nodig?

Natuurlijk weet je na het lezen van deze blog heel veel over de verzorging van het haar op je hoofd, maar hoe zit het met het haar op je gezicht? Veel mannen zullen er mee te maken krijgen, maar lang niet iedereen weet hoe je op de juiste manier zorgt voor je baard. En verkeerde of geen baardverzorging kan zorgen voor problemen. Hoe je jouw baard op de juiste manier verzorgd lees je nier.

Goede reiniging

De reiniging van de baard is de eerste en misschien wel belangrijkste stap in de verzorging. Een baard is een magneet voor resten van producten, eten en nog veel meer. Daarom is het zo belangrijk dat je de baard wast met een juiste shampoo om deze resten en ander onzuiverheden te verwijderen. Naast dat het natuurlijk fris en schoon is, heeft het reinigen van de baard nog meer positieve uitkomsten. Zo voorkomt het jeuk, verminderd het baardroos, helpt het bij de baardgroei en verminderd het ontwarringen. Toch kun je beter even wachten voordat je meteen je normale shampoo erbij pakt. 

Baardshampoo

‘Normale’ shampoos worden namelijk specifiek gemaakt de verschillende haartypes. Maar wel alleen voor het haar op je hoofd. Deze lokken hebben hele andere problemen en wensen dan je hebt voor je baard. De ingrediënten zijn vaak ook niet geschikt omdat ze het haar bijvoorbeeld volume geven. Daarnaast is de huid onder een baard veel gevoeliger dan de hoofdhuid. Baardhaar is ook anders dan je lokken. Het droogt veel sneller uit en is veel minder fijn. Een shampoo specifiek voor je baard is dan ook veel slimmer om te gebruiken, omdat deze de ingrediënten bevat die de baard gezond en mooi houden. 

Daily Detox Shampoo

De Daily Detox Shampoo van NAK Hair is ontworpen om het haar dagelijks te verfrissen en diep te reinigen. Met extracten van rozemarijn, berk en pepermunt om de moeilijke resten en oliën uit het haar en van de hoofdhuid te verwijderen. Het beste aan deze shampoo? Je kunt hem niet alleen voor je baard, maar ook voor het haar op je hoofd gebruiken. Wat wil je nog meer?

Lees ook:
Redenen en oplossingen: waarom is je haar zo droog en wat doe je eraan?

Aan de slag

Voordat je gaat beginnen aan de verzorging van je baard, zijn er een aantal handige dingen die je moet weten. Ten eerste is het belangrijk dat de baard goed nat is voordat je de shampoo aanbrengt. Tijdens het aanbrengen van de baardshampoo masseer je de shampoo in de baard met ronddraaiende bewegingen en zorgt dat het goed schuimt. Spoel het hiernaar zorgvuldig uit en dep de baard droog met een handdoek. Kam vervolgens zacht de klitten uit de baard en breng een verzorgende olie of serum aan. 

Beard Elixir

Een verzorgende olie of serum kan wonderen doen voor de gezondheid van de baard. Het voedt en verzacht het haar en zorgt ervoor dat de baard er prachtig uitziet. De Beard Elixir van NAK Hair is zo’n product verrijkt met conditionerende jojobaolie, rozenbottelolie en amandelolie. Het geeft droog haar een natuurlijke glans en kalmeert jeuk en irritaties. Met 2 tot 3 druppels van het elixir heb je genoeg om ruw baardhaar te verzachten. 

Te veel of te weinig?

Het is nu vrij duidelijk hoe je precies voor je baard moet zorgen, maar hoe vaak is misschien nog een vraag die je hebt. Natuurlijk is iedere baard uniek en anders, maar er is natuurlijk wel een gemiddelde waar je je aan vast kan houden. 2 tot 3 keer per week is een goede basis voor iedereen. Heb je een vette huid of gebruik je vaak stylingsproducten in de baard? Dan zou je misschien iets vaker de shampoo erbij moeten pakken.

Bron: Hairlust Nederland | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts