People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

droog haar

Redenen en oplossingen: waarom is je haar zo droog en wat doe je eraan?

Een van de meest voorkomende haarproblemen is droog haar. Hoe lang of kort het haar ook is, veel mensen hebben hier last van. De redenen voor dit droge haar kunnen enorm verschillen per persoon. Droog haar heeft hydratatie nodig, dat is duidelijk. Maar het oplossen van een probleem kan alleen maar als je weet wat de oorzaak hiervan is. Daarom is het goed om te weten: ‘Waarom is mijn haar droog?’

Door weer en wind

Het is misschien niet een reden die als eerst in je opkomt, maar het weer kan wel degelijk veel invloed hebben op het haar. Het gaat dan vooral om de lucht. Zeker in de koudere maanden is de lucht droog. Hierdoor wordt het vocht uit het haar getrokken en wordt het haar dof en broos. 

Te veel hitte

Natuurlijk kun je met hittetools de prachtigste kapsels creëren, maar het heeft ook veel invloed op de gezondheid van het haar. Overmatig gebruik van deze tools, maar ook het gebruiken van de tools zonder bescherming of met een te hoge temperatuur zorgt voor droog haar. Gebruik dus altijd een goede hittebeschermer, een lagere temperatuur en laat de tool ook wat vaker liggen.  

Chemische behandelingen

Het is voor veel mensen wel al duidelijk dat chemische behandelingen niet heel fijn zijn voor de lokken. Natuurlijk kan het geen kwaad als je dit zo nu en dan laat doen, maar te vaak het haar chemisch behandelen, of nog erger niet door een professional, kan zorgen voor droge, doffe lokken. Beperk de schade door het haar altijd te laten behandelen door een professional. 

Familiekwaal

Helaas is er ook een reden voor droog haar waar je vrij weinig aan kan doen: genetica. Het kan in je genen zitten om gevoelig te zijn voor droog haar of een droge hoofdhuid. Om hierachter te komen kun je rondvragen in je familie of zij hier ook last van hebben. Probeer bij deze oorzaak het haar gezond en gehydrateerd te houden met de juiste producten zodat je de droge lokken kan verminderen.

Lees ook:
Jojoba olie: wat zijn de voordelen van deze olie en hoe pas je het toe in je haarroutine?

Voed je lokken

Haarmaskers en haaroliën zijn je beste vrienden als je last hebt van droog haar. Met deze producten kun je het haar voeden, herstellen en zelfs beschermen tegen eventuele toekomstige schade. Producten zoals leave-in conditioners zijn ook geweldig voor het voeden van de lokken. Investeer in deze producten.

Niet vergeten

Iets wat veel mensen vergeten tijdens de verzorging van het haar, is de hoofdhuid. Het gezond en gehydrateerd houden van de hoofdhuid is bijna net zo belangrijk als de gezondheid van de lokken. Een gezonde hoofdhuid betekent namelijk gezond haar. Neem je hoofdhuid dus altijd mee tijdens de verzorging en let goed op of de huid niet geïrriteerd of droog raakt. 

Het koudere weer brengt voor iedereen nadelen mee, maar met een goede verzorging en de juiste producten kom je al een heel eind om die mooie en gezonde lokken te krijgen. Pas deze tips toe aan je haarroutine en je haar zal je bedanken. 

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts