People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

jojoba olie

Jojoba olie: wat zijn de voordelen van deze olie en hoe pas je het toe in je haarroutine?

Jojoba olie. Het is een begrip dat je misschien wel eens voorbij hebt zien komen op verpakkingen van haarproducten of in een artikel op het internet over haarverzorging. Maar wat is het nu precies? De precieze voordelen van deze olie zijn voor veel mensen nog onbekend. Ook hoe je deze olie kan toepassen in je haarroutine is nog een raadsel voor velen. Daar komt nu een einde aan. Alles dat je moet weten over jojoba olie lees je hier.

De voordelen

Jojoba olie heeft een grote hoeveelheid aan vetzuren die de hoofdhuid en het haar hydrateren. Het kan ook makkelijk worden opgenomen door de lokken een verzachten hierdoor het haar. Ook op de hoofdhuid doet het veel goeds. Het kan de conditie van de hoofdhuid verbeteren en te helpen bij problemen zoals roos, jeuk of andere irritaties.

Snellere haargroei?

Natuurlijk is het geen tovermiddel, maar het gebruik van jojoba olie kan zeker helpen bij het verbeteren van de haargroei. Dit komt omdat de olie direct inwerkt op de haarzakjes en de huid rond de haarfollikels ondersteunen. Hierdoor is het haar en de huid in de beste conditie om gezond te groeien. Daarnaast zit jojoba olie vol met vitamines en mineralen die helpen de haargroei te verbeteren. 

Lees ook:
De ultieme gids voor shampoos: wat moet je weten over dit bekende haarproduct?

Hoe gebruik je het?

Er zijn tegenwoordig een heleboel manieren om jojoba olie aan je haarroutine toe te voegen. Je kunt op zoek gaan naar producten die jojoba olie als ingrediënt bevatten, maar je kunt het ook rechtstreeks op het haar en de hoofdhuid aanbrengen. Als je kiest voor de tweede optie, gebruik dan wel een kleine hoeveelheid. Daarnaast kun je ook de olie zelf toevoegen aan bijvoorbeeld een haarmasker om de resultaten een boost te geven. 

Haartypes

Eigenlijk kun je de jojoba olie gebruiken op ieder haartype. Het kan een vette hoofdhuid in evenwicht brengen, maar ook droog haar hydrateren. Toch ligt het wel een beetje aan het haar hoe je deze olie gebruikt. Op fijn haar kan het aanbrengen van olie resulteren in slap en vettig haar. Gebruik de olie dan ’s nachts en was het haar in de ochtend. Voor krullend haar is olie altijd een goed idee. Gebruik het hier voordat je het haar gaat stylen voor de allerbeste resultaten.

Hed Shine

Een product dat deze olie gebruikt is de Hed Shine van Fudge Professional. De Hed Shine maakt het haar glanzender dan ooit voor een perfecte finish en verzwaart het haar ook niet. Hierdoor is dit product ook ideaal is voor mensen met dun en fijn haar. Voor een stralende glans die de hele dag blijft zitten zonder het haar vettig te maken.

Bron: ELLE | Foto: Vecteezy

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts