People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

shampoo

De ultieme gids voor shampoos: wat moet je weten over dit bekende haarproduct?

Zelfs als je niks afweet van haarverzorging, is shampoo een product dat je vast en zeker gebruikt. Shampoo is een enorm belangrijke stap in onze haarroutine om het haar gezond en mooi te houden. Toch zijn er onder de shampoos nog veel verschillen en moet je goed kijken wat past bij jouw haartype en welke shampoo beter is voor jou. Wat moet je nu écht weten over shampoo?

Verschillende soorten

Er zijn tientallen verschillende soorten shampoo. Iedereen heeft uniek haar met unieke problemen en wensen. Daarom is het ook van belang dat je een shampoo gebruikt met ingrediënten en formules die jouw haarwensen waar kunnen maken. Als je lang steil haar hebt, gebruik je geen shampoo voor krullend haar want het doet niks voor jouw lokken. Sterker nog, het kan er zelfs voor zorgen dat je haar er slechter aan toe is. Een krulshampoo heeft een rijkere een zwaardere formule en bij iemand met steil haar kan dit juist ervoor zorgen dat het haar gaat hangen. Shampoos moet je kiezen op basis van de problemen die jouw haar of hoofdhuid ervaart en wat je graag zou willen zien veranderen. 

Ontcijferen van ingrediënten

Natuurlijk is een belangrijk onderdeel van het juiste product vinden, het begrijpen van de ingrediënten. En dat is soms nog helemaal niet zo makkelijk. Want wat betekenen al die woorden? Als je op zoek bent naar glans of je hebt een droge hoofdhuid, dan is een hydraterende shampoo met hyaluronzuur je beste keus. Voor krullend haar moet je opzoek naar vocht inbrengende ingrediënten zoals aminozuren en kokosolie. Voor volume kun je een shampoo met cafeïne het beste gebruiken. In alle gevallen kun je het beste sulfaten vermijden. Deze kunnen de lokken uitdrogen en zorgen voor schade. 

Clarifying Shampoos

Een Clarifying, oftewel zuiverende, shampoo is een sterke reiniger die ontwerpen is om productresten en andere onzuiverheden uit het haar en van de hoofdhuid te verwijderen. Omdat het zo’n sterke reiniger is, hoef je deze ook niet zo vaak te gebruiken als een ‘normale’ shampoo. Het haar voelt fris, licht en veerkrachtig aan. 

Lees ook:
Door de wind en de regen: hoe verzorg je het haar op de juiste manier tijdens de herfst?

Volume shampoos

Volume shampoos doen eigenlijk precies wat ze zeggen, ze geven volume en volheid aan het haar. Deze shampoos zijn ontworpen om de aanzet wat op te tillen en de indruk van dikker haar te geven. Vaak gebruiken deze shampoos ingrediënten zoals eiwitten, polymeren of vezels. Deze hechten zich aan de haarschacht en laten ze er voller uitzien. 

Herstellende shampoos

Herstellende shampoos zijn ontworpen om pluizig en onhandelbaar haar onder controle te houden. Samen met het gebruik van een gladmakende conditioner kan het pluizen onder controle worden gehouden en blijft het haar sterk een veerkrachtig. Eigenlijk kan zo’n herstellende shampoo gebruikt worden door ieder haartype, dat natuurlijk beschadigd haar heeft. Vaak zijn het lipiden die de shampoo helpen de sterkte en hydratatie van het haar te verbeteren.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts