People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

chloor

Schade door chloor: hoe beschadigt het je lokken en hoe voorkom je dit?

Een vakantie in de zon lijkt geen negatieve kanten te hebben, maar na een duik in het zwembad heb je vast wel eens gemerkt dat je lokken niet zo fijn meer aanvoelen. Dit al bekende ‘touw’ gevoel heeft iedereen die wel eens een duik heeft genomen in een zwembad mee moeten maken. Je lokken voelen dan ook ongezond, maar heeft dit chloor in een zwembad ook daadwerkelijk gevolgen voor de gezondheid van het haar? 

Hoe beschadigt chloor het haar?

 Chloor is een chemische stof die zwembaden schoonhoudt, maar het is ook enorm schadelijk voor het haar. Dit uit zich op verschillende manieren. Als eerste droogt chloor het haar uit en maakt het de lokken kwetsbaar. Het verwijdert de natuurlijke oliën uit het haar en van de hoofdhuid. Daarnaast verwijdert het de kleur uit je haar. Misschien heb je dit laatste wel eens gemerkt als je gekleurd haar hebt. Hier heeft het namelijk de meeste invloed op.  

Het veroorzaakt ook pluis en gespleten punten. De hydraterende, natuurlijke olien die eerder benoemd zijn zorgen ervoor dat het haar vocht en glans heeft. Zonder deze twee ziet het haar er droog en dof uit. Langdurige blootstelling aan chloor kan daarnaast de textuur van het haar veranderen. Het maakt het haar ook extreem poreus. Al deze dingen hebben invloed op dat ‘touw’ gevoel die de lokken krijgt. Nu je weet wat er met het haar gebeurt na een weekje zwemmen, wat moet je doen om te voorkomen dat het haar zo beschadigt raakt?  

Lees ook:
Altijd een prachtige bos: hoe krijg je volumineuze krullen en hoe zorg je dat ze zo blijven?

Hoe bescherm je het haar tegen chloor? 

Natuurlijk zijn er stappen die je kunt zetten om het haar te helpen herstellen een beschermen. Deze extra maatregelen variëren van simpel tot wat ingewikkelder. De meest simpele maatregel om schade te voorkomen is het dragen van een badmuts. Deze voorkomt het natuurlijk niet volledig en heel sexy is het niet, maar het helpt wel voor en groot deel.  

Een andere simpele oplossing is om het haar voorafgaand aan het zwemmen nat te maken. Het haar is namelijk net als een spons en het kan na een bepaalde hoeveelheid weinig water meer opnemen. Door eerst het haar drijfnat te maken met het water uit de douchekraan, kan het een minder grote hoeveelheid van het chloor opnemen. Zeker voor mensen met krullend haar zijn deze eerste twee opties heel nuttig.       

Het gebruiken van een leave-in conditioner kan het haar enorm helpen in de strijd tegen chloor. Zo’n product kan voorkomen dat het chloor wordt opgenomen in het haar. Daarnaast kan het helpen het haar te hydrateren tijdens het zwemmen. Door het haar te hydrateren en de hoeveelheid chloor te verminderen zul je veel minder last hebben van schade aan de lokken en dat ‘touw’ gevoel.   

Al deze tips garanderen natuurlijk niet dat je geen effecten van chloor zal zien in het haar, maar het vergroot wel de kans hierop. Geniet dus heerlijk van de zon en het zwembad, zonder de problemen van het chloor. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts