People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

krullen

Altijd een prachtige bos: hoe krijg je volumineuze krullen en hoe zorg je dat ze zo blijven?

Zo’n grote bos krullen is natuurlijk prachtige. Vol volume, leven en beweging. Maar wat als dit niet zo is? Het kan namelijk best een klus zijn om dit volume in je krullen te krijgen, zeker bij mensen met lang haar. Toch kan het met je juiste tips en tricks een stuk makkelijker zijn en kun jij ook ervoor zorgen dat je krullen volume krijgen en dat deze volume ook blijft zitten. Want dat is weer een ander probleem.

Een goede knipbeurt 

Hoewel veel mensen denken dat dit juist niet helpt, is het knippen van het haar vaak de oplossing voor een heleboel haarproblemen. Ook voor krullen kan een bezoekje aan de kapper juist helpen. Zo worden de krullen in model geknipt, het volume vergroot én ziet het haar er gewoon gezonder uit. Alle factoren voor een prachtige bos krullen dus! 

Liefdevolle verzorging 

Verzorging is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een haarroutine voor krullen. En welk haarproduct is nu het eerste waar veel mensen naar grijpen voor de verzorging? Juist. Conditioner. Toch kan conditioner het haar verzwaren, waardoor het helemaal het volume verliest. Daarom is een voedende, maar lichte conditioner het beste voor de krullen. De Aromas Curl Conditioner van NAK Hair is een hydraterende en voedende conditioner met argan olie die het haar niet verzwaart. Hierdoor blijven de krullen elastisch en vol van leven.   

Op z’n kop 

Het klinkt misschien gek, maar de richting waarop je het haar droogt kan enorm helpen bij de hoeveelheid volume. Als je op zoek bent naar veel volume moet je niet op de ‘normale’ manier het haar föhnen, maar juist ondersteboven. Buig simpelweg naar voren en föhn het haar zoals je gewend bent. Zodra je weer rechtop komt zul je zien dat het haar een stuk meer volume heeft. Pas wel op dat je niet te lang ondersteboven blijft hangen, want dan kun je enorm duizelig worden. 

Lees ook:
Aloë vera in haarverzorging: wat zijn de voordelen van deze plant voor het haar?

Speciale tools 

Soms zijn er speciale tools die je verder op weg kunnen helpen. Voor krullen is dat een diffuser. Deze is zo speciaal omdat het de luchtstroom verspreidt en zo de warmte van de föhn gelijkmatig over het haar verdeelt. Zo krijgen de krullen meteen veel meer volume en wordt de vorm van de krul ondersteund waardoor deze ook een natuurlijkere look krijgen. 

 Volume boost met producten

 Producten kunnen het haar ook een handje helpen. Een goede mousse kan bijvoorbeeld de krullen definitie, textuur en natuurlijk meer volume geven. Met een mousse heb je ook direct zelf in de hand hoe de krullen eruit zullen zien. Dit bepaal je met de hoeveelheid, techniek etc. De Xpander Foam van Fudge Professional is een perfecte mousse voor het creëren van die gedefinieerde, volumineuze krullen. 

Bron: The Insiders | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts