People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

ALOË VERA

Aloë vera in haarverzorging: wat zijn de voordelen van deze plant voor het haar?

Het is je vast niet voorbijgegaan dat aloë vera in veel verzorgingsproducten is terug te vinden. Voor de huid, zeker een verbrande huid, is al langer bekend dat dit een verkoelend en verzachtend effect heeft. Het haar is een ander verhaal. Veel mensen zijn namelijk niet bekend met de geweldige voordelen die deze plant heeft voor het haar.

Weg met schade 

Net zoals bij de huid, heeft aloë vera een herstellend effect op het haar. Deze plant is namelijk rijk aan een grote hoeveelheid vitamines. Dit zijn de vitamines A, C, E en B12, maar het bevat ook aminozuren en mineralen. Al deze goede stoffen samen zorgen ervoor dat de haarzakjes gezond en sterk zijn, maar ook dat de lokken een prachtige glans hebben. Waardoor het haar er niet alleen gezonder en sterker uit zal zien, maar ook zo zacht en gezond aanvoelt. 

Sterk maar toch zacht 

Natuurlijk is aloë vera meer dan vitamines. Het zit ook zo enzymen die geweldig zijn in het afbreken van vetten. Dit is een voordeel voor het haar omdat aloë vera er zo voor zorgt dat overtollige oliën en talg uit het haar kan worden verwijderd. In shampoos is deze plant dus een grondige reiniger. Ondanks dat aloë vera zo goed is in het reinigen van het haar, is de plant toch zacht voor de lokken. Het verwijdert alles wat je niet in het haar wil hebben, maar behoudt alles wat het haar zo mooi maakt. 

Nooit meer krabben 

Een jeukende hoofdhuid door roos en schilfers is ook geen probleem voor aloé vera. Deze roos en schilfers kunnen door het gebruik van aloë vera, bijvoorbeeld in een shampoo, enorm verminderen. Zonder deze roos en schilfers heb je minder of geen last meer van een jeukende hoofdhuid. Daarnaast helpt aloë vera de hoofdhuid te kalmeren met behulp van bepaalde vetzuren.  

Geen match voor de zon 

Zoals al eerder gezegd is de huid na een lange dag in de zon erg blij met aloé vera, maar dit geldt ook voor het haar. Net zoals de huid, kan het haar beschadigen door de UV-stalen van de zon. Het resultaat? Droog, dof en pluizig haar. Daarnaast kan gekleurd haar de levendigheid van de kleur verliezen door vervaging. Het is dus uiterst belangrijk dat de lokken goed beschermd zijn tegen de zon en laat dat nou net iets zijn wat aloë vera kan.   

Lees ook:
Haarporositeit: waarom is het belangrijk dat je weet wat voor porositeit jouw haar heeft en hoe verzorg je poreus haar?

Langere lokken? 

Het is natuurlijk niet zo dat je opeens binnen een week een complete rapunzel coupe hebt, maar aloë vera helpt wel het haar gezond te houden. Gezond haar betekent natuurlijk dat het haar niet zal afbreken en dat de haarzakjes goed hun werk kunnen doen. En dat zorgt er wel voor dat het haar zonder problemen kan gaan groeien. Dus het zou zeker niet gek zijn als je opmerkt dat je haar beter en sneller lijkt te groeien dan voor het gebruik van aloë vera.  

Nieuwe haarroutine 

Nu dat het duidelijk is wat aloë vera allemaal voor het haar kan doen, is het ook niet zo gek dat je meteen wil zoeken naar producten waar dit ingrediënt in is verwerkt. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want die hebben we gewoon hier voor je. NAK Hair heeft namelijk een fantastische Signature lijn. In deze lijn zitten producten zoals shampoos, conditioners, treatments en stylingsproducten waar allemaal aloë vera in zit als onderdeel van de NAK Vegan Complex+. Wat je haartype ook is, NAK Hair heeft er een product mét aloë vera voor.  

Bron: The Insiders | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts