People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haartoners

Alles over haartoners: wat is het en hoe gebruik je het op de juiste manier?

Als je een blondine bent heb je er misschien al eens van gehoord: haartoners. Deze producten zijn er speciaal voor gemaakt om het haal een koele tint te geven. Zeker voor alle nieuwe blondines is het een product die goed in de haarroutine past. Toch is het begrip haartoners nog wat onbekend. Niet voor lang meer!

Wat zijn haartoners?

Een haartoner is een product dat vaak gebruikt wordt op blond haar om ongewenste gele tinten uit het haar te verwijderen. Een haartoner is niet een product dat je zo kan kopen in de winkels. Het zit meestal verwerkt in een bekend haarproduct zoals shampoos, conditioners en haarbehandelingen. Deze producten bevatten pigmenten om deze tinten uit het haar te kunnen verwijderen.

Verschillende soorten

Er zijn drie bekende soorten haartoners. Vaak zijn deze te vinden in shampoos en conditioners. De eerste, misschien wel bekendste, zijn de violetshampoos en conditioners. Deze zijn voor blond haar en verwijderen hieruit, met paarse pigmenten, de gele tinten uit het haar. Er zijn ook een blauwe shampoos en conditioners. Deze zijn speciaal voor brunettes. Vaak heeft bruin haar een oranje gloed. Om het bruine haar een koelere tint te geven, helpen deze blauwe pigmenten om de warme oranjetinten uit het haar te verwijderen. Als laatste zijn er de professionele haartoners. Deze kun je alleen in een salon laten doen.

Lees ook:
Haar drogen is niet zo makkelijk als je denkt: deze fouten bij het drogen van het haar maak jij waarschijnlijk

Thuis of in de salon?

Natuurlijk is het verstandig om voor een grote transformatie naar een professional te gaan. Je wil daarvoor niet thuis aan de slag gaan en je lokken helemaal verknoeien. Toch kun je tussen deze salonbeurten door het haar blijven verfrissen met producten als shampoos, conditoners en haarmaskers waar haartones inzitten. Test de producten wel eerst altijd op jezelf voor allergieën. En als het veilig is om ze te gebruiken, doe dan handschoenen aan. Deze producten kunnen aardig wat vlekken achterlaten.

De beste producten voor thuis

Als er één merk is die veel weet van haartoners, dan is het Fudge Professional wel. Fudge heeft een enorme lijn aan producten met haartoners. Zo zijn er qua shampoos en conditioners de Clean Blonde Shampoo. Die de gele tinten uit het blonde haar verwijdert. De Clean Blonde Damage Rewind Shampoo en Conditioner die naast het verwijderen van gele tinten, ook beschadigd haar herstelt. De Everyday Clean Blonde Damage Rewind Shampoo voor het dagelijks tonen en herstellen van het haar. En de Cool Brunette Shampoo en Conditioner. Voor het verwijderen van warme tinten uit het bruine haar.

Maar niet alleen shampoos en conditioners kunnen haartoners zijn. Ook andere producten zijn hier geschikt voor. Fudge heeft er namelijk nog een aantal. De Clean Blonde Xpander Foam is een haarmousse die het haar volume geeft en de gele tinten verwijdert. De Clean Blonde Tri-Blo Blow-Dry Spray is een hittebeschermer die ook gele tinten verwijdert en het haar verzorgt. De Clean Blonde Damage Rewind Treatment is een behandeling die het haar verzorgt en herstelt en je raad het al… de gele tinten uit het haar verwijdert. Als laatste is er nog de Clean Blonde Pre-Toning Primer. Deze verwijdert de koperen ionen die de gele tinten veroorzaken en pakt het dus bij de oorzaak aan. 

Bron: Fudge Professional | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts