People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haar drogen

Haar drogen is niet zo makkelijk als je denkt: deze fouten bij het drogen van het haar maak jij waarschijnlijk

Het lijkt zo’n simpele taak waar weinig regels bijkomen kijken, maar niets is minder waar. Het drogen van het haar is een hele belangrijke taak die je erg serieus moet nemen. Het lijkt bij de kapper misschien makkelijk, maar om het zelf te doen kost het toch wat meer inspanning. Gelukkig kun je met de juiste tips en tricks het makkelijker voor jezelf maken als je het haar gaat drogen. En daarnaast krijg je dan ook betere resultaten.

Zachtaardig

Voorzichtig zijn met je haar is altijd belangrijk, zeker als je lang, krullend of beschadigd haar hebt. Deze zachtaardigheid begint al bij het drogen van het haar. Als je het haar droogt met een handdoek, is het belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. In plaats van het haar drogen door wrijving met een handdoek, kun je beter het vocht uit het haar verwijderen door het water uit het haar te ‘knijpen’.

Te lang wachten

Om de aandacht nog even te houden bij handdoeken. Vaak wikkelen mensen het haar in een handdoek om het te drogen en uit het gezicht te houden. Dit is voor een paar minuten om van kamer naar kamer te lopen geen probleem, maar probeer lange periodes met het haar omhoog te vermijden. Het is beter voor het haar om los te hangen dan strak omhoog te zitten voor een lange tijd. 

Lees ook:
Slapen met nat haar: wat zijn de gevolgen voor je lokken?

Speciale tools

Toch nog even over de handdoeken. Het is namelijk ook belangrijk dat je een speciaal soort handdoek gebruikt om de schade te verminderen. Hoewel een normale badhanddoek natuurlijk gewoon de klus klaart, is een microvezel handdoek veel beter en zachtaardiger voor het haar. Als je met deze handdoek het haar droogt met de knijp methode, zal het haar veel minder schade oplopen.

Bescherming

De bescherming tijdens de styling van het haar, zeker met hitte, is enorm belangrijk. Zeker voordat je een aan de slag gaat met en föhn, krul- of stijltang. Als je niet een product gebruikt die het haar beschermt, zal het gebruik van deze hittetools veel schade en haarbreuk opleveren voor je lokken. Daarnaast is het ook belangrijk dat het haar droog is voordat je aan de slag gaat met een krul- of stijltang. 

Nu dat je op de hoogte bent van al deze fouten en hoe je ze voorkomt, kan je ze toepassen op je eigen haarroutine. Zo zul je in de toekomst veel minder last hebben van schade en haarbreuk. 

Bron: Luxy Hair | Foto: prostooleh via Freepik

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts