People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

SLAPEN MET NAT HAAR

Slapen met nat haar: wat zijn de gevolgen voor je lokken?

Het is zo verleidelijk om te doen, zeker als je erg moe bent ’s avonds, met nat haar in bed duiken. Toch is dat misschien niet een heel goed idee. Misschien had je het zelf al bedacht, maar slapen met nat haar brengt heel wat negatieve gevolgen met zich mee. Zo erg zelfs dat het generaties lang wordt gezegd door moeders als iets wat je niet moet doen. Hoe zit het nu echt precies?

Verkouden? Griep?

Wat je moeder je ook heeft verteld, je kan niet verkouden worden van slapen met nat haar. Je wordt pas echt verkouden als een virus je lichaam binnendringt. Door fysiek koud te zijn word je niet echt ziek. Toch zijn er wel een heleboel andere dingen die er met je haar gebeuren als je gaat slapen met nat haar.

Gebroken haar

Het haar is erg zwak als het nat is. De haarschubben gaan open omdat het haar opzet. Hierdoor worden de lokken broos en vatbaar voor schade en zelfs haarbreuk. In de tijd dat het haar dan ook nat is hoef je niet veel fout te doen om het haar te beschadigen. Slapen is hier dus een van. Als je slaapt beweeg je veel en hierdoor wrijft het haar over je kussen. Als je regelmatig gaat slapen met nat haar kan het zijn dat je problemen gaat krijgen zoals haarbreuk en schade. 

Lees ook:
Jaartje ouder, haartjes ouder: waarom verandert je haartextuur als je ouder wordt?

Kans op infecties

Ben je iemand die veel te maken heeft met roos en schilfers op de hoofdhuid? Dan is het zeker niet slim om te gaan slapen met nat haar. Roos wordt namelijk veroorzaakt door overmatige aanmaak van gist genaamd Malassezia. Net zoals de meeste schimmels en bacteriën, kan deze een stuk beter groeien in warme, vochtige omgevingen zoals nat haar. Dit kan verschillende problemen veroorzakn voor de hoofdhuid. 

Geen keus?

Soms zit er niks anders op en moet je wel slapen met nat haar. Wat kun je het beste doen? Laat als eerste het haar zo goed mogelijk drogen met een microvezel handdoek of aan de lucht. Hoe droger het haar als je in gaat slapen, hoe beter. Zorg ook dat je niet te vaak gaat slapen met nat haar. Van één keer heb je niet meteen problemen, maar als je het regelmatig doet wel. Slaap alleen met nat haar uit noodzaak. Zorg ook dat je regelmatig zorgt voor een schoon kussensloop. Dan zitten hier ook minder bacteriën op die het allemaal nog lastiger maken. 

Natuurlijk is ieders haar uniek en zullen de regels voor iedereen anders zijn, maar beslis voor jezelf of het echt je moeite en problemen waard is om iedere keer te slapen met nat haar.

Bron: L’ange Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts