People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

HAARTEXTUUR

Jaartje ouder, haartjes ouder: waarom verandert je haartextuur als je ouder wordt?

Er veranderen een heleboel dingen als je ouder wordt. Je huid gaat er anders uitzien, maar ook je haar verandert. Deze verandering zie je vooral terug in de haartextuur. Zo kunnen grove lokken bijvoorbeeld een stuk fijner worden. Er zijn enorm veel redenen hiervoor. Waarom deze veranderingen plaatsvinden lees je hier.

Waarom?

Als eerste moet je weten dat een verandering in de haartextuur heel normaal is. Veel mensen maken dit mee als ze ouder worden, dus het is geen reden voor paniek. De haartextuur verandert mee met jou door het leven heen. Met hormonen, metabolisme en gezondheid meegerekend. Toch kan er ook nog een andere reden zijn die niks te maken heeft met hormonen en genetica.

Erfelijke eigenschappen

We beginnen toch even bij de genen. Deze bepalen namelijk veel voor het dunner worden van ons haar als we ouder worden. Neem even een kijkje in de stamboom, hoe ziet het haar van familieleden eruit? Dit kan een goede indicator zijn voor jouw eigen haar. Een genetische aanleg voor dunner haar bij de ouderen in je familie, kan betekenen dat dit ook op jouw pad ligt. 

Lees ook:
Wat is haarbreuk? Dít is alles wat je over dit fenomeen moet weten

Verandering in hormonen

Hormonen hebben een enorme invloed op het haar. Voor vrouwen kan de menopauze vel verandering in de haartextuur meebrengen omdat hier de hormonen compleet overhoopliggen. Dit kan invloed hebben op een verlies van volume. Zwangerschap brengt natuurlijk veel met zich mee, ook voor het haar. De hormonen in het lichaam dalen enorm snel na het bevallen, waardoor veranderingen in het haar veel voorkomen. Deze verandering vindt niet meteen plaats, het zal pas zo’n twee tot vier maanden na de bevalling te merken zijn. 

Andere factoren

Je dagelijkse routine heeft ook een grote rol in hoe het haar eruitziet. Veel stress is een oorzaak van de verandering van de haartextuur. Het haar kan door extreme stress gaan uitvallen, waardoor het volledige kapsel en stuk dunner gaat lijken. Je dieet kan ook veel invloed hebben op de haartextuur. Te weinig eiwitten, ijzer en essentiële vetzuren zoals omega-3 kunnen ervoor zorgen dat de lokken fijner worden. 

Zo kun je maar zien, er zijn een heleboel factoren die ervoor kunnen zorgen dat het haar verandert. Helaas zijn er aan sommige niet veel te doen, maar weet dat ze er zijn en dat het totaal normaal is. 

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts