People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarbreuk

Wat is haarbreuk? Dít is alles wat je over dit fenomeen moet weten

Wat is haarbreuk?

Haarbreuk is eigenlijk best goed te herkennen. Je moet alleen goed weten waar je naar op zoek bent. Er zijn een aantal herkenbare kenmerken van haarbreuk. Zo kan het zijn dat je kortere plukken vinden tussen je lokken. Deze plukken zijn dan ook ‘afgebroken’. Overmatig haaruitval kan ook een teken van haarbreuk zijn. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je merkt dat je haar niet langer wordt. Dit kan ook een kenmerk van haarbreuk zijn. Toch is er één kenmerk dat eigenlijk het meest voorkomt. Misschien heb je het wel eens gemerkt. Je borstelt het haar en op de kaptafel of in de wasbak vind je allemaal kleine stukjes haar. Deze kleine stukjes haar zijn een groot kenmerk van haarbreuk. 

De grote oorzaak

Haarbreuk kan een heleboel verschillende oorzaken hebben. Van styling met hitte en chemische behandelingen tot omgevingsschade. Het is vaak belangrijk om je eigen haargeschiedenis goed af te gaan om te bekijken waar jouw haarbreuk waarschijnlijk vandaan komt. 

Lees ook:
Het verzorgen van krullen: dít zijn de 10 manieren waarop jij het verkeerd doet

Haarbreuk voorkomen

Om haarbreuk te voorkomen hoef je niet meteen al je stylingstools weg te gooien en nooit meer het haar een leuke nieuwe kleur te geven. Er zijn een heleboel opties een kleine aanpassingen die je kan helpen om de haarbreuk te voorkomen. Zoals het verlagen van de temperatuur op je hittetools, het gebruiken van een hittebeschermer, het haar niet borstelen als het nat is en de chemische behandelingen te spreiden om er maar een paar te noemen. 

Herstellen van haarbreuk

Voorkomen is altijd beter dan herstellen, maar wat nou als de haarbreuk er al is? Het gebruik van herstelbehandelingen en hydraterende haarmaskers zijn de oplossing. De herstelbehandelingen zorgen ervoor dat de bonden in het haar herstellen en de hydraterende haarmaskers kunnen helpen de lokken de versterken en het vocht te herstellen om de droogheid en pluis te verhelpen. Heb je last van ernstige haarbreuk? Dan kun je altijd langsgaan bij de kapper en om hulp vragen. Deze professionals weten wat jij en jouw haar nodig hebben voor herstel.

Bron: Elle | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts