People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

krullen

Het verzorgen van krullen: dít zijn de 10 manieren waarop jij het verkeerd doet

Krullend haar mag gezien worden en dat zie je ook terug in de winkels. Het aanbod aan producten voor krullend haar is enorm gestegen en veel meer mensen omarmen hun krullen tegenwoordig. Dit is natuurlijk alleen maar goed nieuws, maar bij krullend haar komt veel kijken in de verzorging en styling. Daarom is het ook belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Welke fouten maak jij bij jouw krullen?

Product ervoor of erna?

Producten voor krullend haar zijn meestal niet gemaakt om te gebruiken na de styling. Deze werken dan ook veel beter als je de producten aanbrengt tijdens het voorbereiden van de styling. Natuurlijk zijn er wel producten die na de styling gebruikt kunnen worden zoals een haarspray, maar de meeste producten breng je aan voordat je de haartools erbij pakt. Breng deze dan ook aan in vochtig haar en zorg dat iedere lok de perfecte hoeveelheid product heeft.

Niet te veel

Wat is nu eigenlijk de perfecte hoeveelheid product? Je kunt beter eigenlijk denken dat je te weinig hebt gebruikt dan te veel. Een te grote hoeveelheid van een product zorgt al snel voor te zwaar haar dat gaat hangen. Het is belangrijk om het juiste product voor je haar te gebruiken. Er zijn krulproducten voor fijner haar en voor dikker haar, voor drogere krullen en voor golvend haar. Als je een krul mist, zal het er niet uitzien zoals je in gedachten hebt.

Producten en krultype

Hoewel er tegenwoordig een veel groter aanbod is aan krulproducten, is het wel belangrijk om te onthouden dat er verschillende krultypes zijn. Dit betekend dat niet ieder krulproduct geschikt is voor iedere krul. De specifieke textuur en vorm van een krul kan enorm verschillen per persoon. Welke krul je hebt kun je op zoeken in de ‘Curl Chart’. Deze onderscheiden de krultypes golvend, krullend en kroes weer in drie verschillende categorieën. Hiermee kun je op een snelle manier uitzoeken welk krultype jij hebt. 

Welke producten?

Er zijn natuurlijk zo veel krulproducten, het is lastig om te weten waar je moet beginnen. Om je en handje te helpen zijn hier een aantal geweldige krulproducten op een rijtje: de Curl Revolution Mist van Fudge Professional, de Curls Crème van NAK Hair en de Aromas Curl lijn van NAK Hair.

Lees ook:
Van fruit tot noten: deze vijf oliën zijn geweldig voor het haar en dit is waarom

Fout begin

Voor krullend haar kan je aan de slag gaan met een diffuser of gewoon met de handen het haar scrunchen. Wel moet dit beide natuurlijk goed gebeuren. Je moet dan ook op de juiste plek beginnen. Begin onderaan het haar en werk langzaam omhoog. Heb ook echt geduld voor dit proces, want als je dit te snel wil doen zorgt het voor pluis.

Meer afstand

Waar je met zo’n diffuser ook op moet letten, is dat je deze niet te dicht op de hoofdhuid zet. Dit kan zorgen voor verbranding van de huid en kunnen de lokken ook nog eens beschadigen, Daarnaast helpt het niets voor de tijd van het proces als je de tool dichterbij houdt. Het zal nog even lang duren dan als je hem zo dichtbij zet. 

Het verzorgen en de styling van krullen duurt nu meestal even en heeft geduld en liefde nodig om er zo prachtig uit te zien, maar met het toepassen van deze simpele tips moet het jou ook lukken om de krullen er reclamewaardig eruit te laten zien. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts