People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

oliën

Van fruit tot noten: deze vijf oliën zijn geweldig voor het haar en dit is waarom

Haarolie is geen onbekend begrip. Olie is zelfs een groot ingrediënt in veel haarproducten. Van shampoos tot haarmaskers, er zit bijna overal wel een soort olie in. Alleen zijn er een heleboel verschillende oliën die je langs ziet komen op de ingrediëntenlijst van haarproducten. Wat zijn deze oliën precies en wat doen ze voor het haar?

Amandelolie

Amandelolie wordt al eeuwen gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, maar ook voor het haar is het geweldig. Het is namelijk een verzachtend middel dat de ‘gaten’ in de haarschubben kunnen opvullen om de lokken zijdezacht en glad aan te laten voelen. Daarnaast bevat het veel vitamine E wat een natuurlijk antioxidant is wat het haar een gezondere gloed geeft. Verder helpt het wrijving tijdens het stylen te verminderen en helpt het gespleten haarpunten te verminderen. Zelfs voor de hoofdhuid is deze olie fijn. Het helpt namelijk een einde te maken aan schilfers en roos.

De producten van de NAK Hair Structure Complex lijn maakt gebruikt van amandelolie.

Arganolie

Arganolie is een vrij populaire olie en dat is ook helemaal terecht. Deze olie, afkomstig uit Marokko, is voedend en hydraterend. Daarnaast zit het vol met vitamines, waaronder A, C en E, antioxidanten en vetzuren. Het voedt het haar van de aanzet tot de punt, de vitamines herstellen beschadigde punten en beschermen het haar tegen haarbreuk en schade. 

In de Ultimate Treatment van NAK Hair kun je arganolie vinden.

Avocado olie

Avocado is niet alleen heel populair op toast, maar de olie is ook fantastisch voor het haar. Avocado olie is een olie die licht is in het haar en voegt glans en vocht toe aan zelfs het dunste haar, terwijl het er niet vettig uitziet. Toch is het ook een geweldige olie voor mensen met dikker haar. Deze olie dringt namelijk door tot de hoofdhuid in plaats van dat het op het oppervlakte van het haar blijft zitten. Door de biotine zorgt het voor gezonder en dikker haar. De mineralen verzegelen de haarschubben en hydraten, herstellen en versterken het haar en beschermen het tegen toekomstige schade.

De nieuwe opkomende OriLab lijn van NAK Hair maakt gebruik van avocado olie.

Lees ook:
Je haar föhnen als een professional: zó creëer je de mooiste coupe met de minste schade

Baobab olie

Deze olie is in tegenstelling tot de arganolie niet zo bekend. Baobab olie is te vinden in Afrika en Australië. De olie is voedend en hydraterend en bevat vitamines A, D, E en F. Deze helpen niet alleen bij de hydratatie, maar ook helpt het beschadigde cellen te herstellen. Baobab olie wordt makkelijk opgenomen door de lokken en laat geen vettige resten achter. Het heeft een milde geur en laat het haar zacht voelen.

De volledige Signature lijn van NAK Hair maakt gebruik van baobab olie, maar het is vooral terug te zien in de producten: Platinum Blonde Anti-Yellow Treatment, Ultimate Treatment, Replends Moisture Masque en de Replends Leave-In.

Kokosolie

Kokosolie is een geliefd ingrediënt door de glans en zachtheid die het aan het haar brengt. Het voorkomt daarnaast ook haarbreuk en gespleten punten. Het is een sterk middel tegen roos en helpt de hoofdhuid gezond te houden. Het is natuurlijk niets voor niets de meest gebruikte olie in de haarindustrie. Naast dat het gebruikt wordt in producten kan het ook natuurlijk op het haar worden aangebracht.

De volledige Signaturen lijn van NAK Hair maakt gebruik van kokosolie.

Bron: Madison Reed | Foto: FreePik

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts