People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haar föhnen

Je haar föhnen als een professional: zó creëer je de mooiste coupe met de minste schade

Haar föhnen is een snelle en goedwerkende manier om het haar te drogen en stylen. Toch kan het voor problemen zorgen omdat het haar stylen met hitte altijd kan resulteren in schade. Er zijn dan ook een aantal belangrijke dingen die je moet onthouden als je aan dit proces begint om te zorgen voor een prachtige coupe met de minste schade.

Weg met water

Als je begint met na haar, is het belangrijk om overtollig water uit het haar te verwijderen. Doe dit door de lengtes van het haar voorzichtig samen te knijpen. Doe dit nooit door te wrijven of trekken aan het haar. Door ervoor te zorgen dat het haar vochtig is in plaats van nat, scheelt tijd bij het föhnen. Gebruik voor het verwijderen van het water een microvezel handdoek die zacht is voor het haar en helpen pluis te verminderen. 

Voorbereiding is alles

Zodra het haar een stuk minder nat is, is het tijd voor de voorbereiding. Het beschermen van het haar is een van de belangrijkste stappen tijdens dit proces. Een hittebeschermer is dan ook het product dat je nodig hebt om je lokken veilig te houden tijdens het gebruiken van hitte op het haar. Spray dit gelijkmatig op het haar en kam het voorzichtig door zodat iedere pluk goed beschermd is.

Lees ook:
Dít is de beste manier om het haar goed te reinigen na een diepe haaroliebehandeling  

Drogen maar niet helemaal

Als het haar nog vrij nat is, kan het handig zijn om het haar te voordrogen. Dit minimaliseert niet alleen de droogtijd, maar ook de hitteschade. Zet de föhn op een lage temperatuur en haal deze langzaam langs het haar om het al een stuk droger te krijgen. Weet wel dat je tijdens het föhnen altijd genoeg afstand moet houden tussen de hitte en het haar. Houd zeker 30 cm afstand. 

De juiste techniek

Dan moeten we nu toch echt aan het moeilijke gedeelte beginnen. Het is namelijk belangrijk om een goede techniek te gebruiken om het haar goed te stylen en dat de aanzet goed droog is voor een betere volume. Met een ronde borstel kun je het haar een mooie vormgeven. Wikkel het haar om de borstel mee en zet de föhn erop. Breng de borstel langzaam naar beneden terwijl je het haar goed föhnt. Herhaal deze stap op elke lok totdat je het haar compleet droog is. Als je nog een stylingstool hierna wil gebruiken, zorg dan dat het haar volledig droog is anders heb je kans op grote schade.

Zo heb je in een paar simpele stappen een prachtig geföhnde coupe waarmee je ook nog eens hebt gezorgd voor zo min mogelijk schade. Een win-win situatie.

Bron: L’ange hair | Photo: Freepik

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts