People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

droog

Droog of beschadigd haar: hoe zie je het verschil en verzorg je het?

Het is veel belangrijker dan je denkt om goed te weten en begrijpen of jouw haar droog of beschadigd is. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je weet waar je mee te maken hebt, maar ook zodat je de juiste verzorging kan toepassen. Producten voor vocht of reparatie zijn twee totaal andere dingen. Als je niet goed weet wat je lokken nodig hebben zal het verkeerde product je niet veel helpen.

Droog haar

Droog haar is simpelweg haar dat vocht te kort heeft. Dit is te merken aan de lokken in de vorm van pluizig haar of dof haar. Het haar zal namelijk het vocht uit de lucht opnemen om uitdroging tegen te gaan. Hierdoor krijg je dat kroezige haar. Sommige haartypes hebben meer vocht nodig dan andere. Droog haar komt veel voor bij haartypes van medium tot dikker haar, golvend haar, krullend haar of een afro.

Om droog haar te verhelpen zul je op zoek moeten gaan naar producten die specifiek gemaakt zijn om het haar te hydrateren een verloren vocht terug te brengen in het haar. Producten als shampoos, conditioners en haarmaskers hebben vaak opties voor droog haar. Ze bevatten ingrediënten die de soepelheid en elasticiteit terugbrengen in het haar door het toevoegen van vocht. Deze ingrediënten zijn onder andere: argan olie, kokosolie, sheaboter, honing, aloë vera en nog veel meer. Ga dus ook op zoek naar producten die deze ingrediënten bevatten. 

Het gebruik van ‘verkeerde’ producten oftewel producten die niet gemaakt zijn voor droog haar zullen geen directe schade aan het haar leveren. Ze kunnen het haar vel verder uitdrogen wat wel weer kan zorgen dat het haar broos wordt en in extreme gevallen breekt door bijvoorbeeld hitte. 

Lees ook:
Haartextuur vs. Haardichtheid: wat is het verschil?

Beschadigd haar

Haar dat echt beschadigd is en hersteld moet worden is een heel ander verhaal. Als haar structureel beschadigd is betekent dit dat de bindingen in het haar, die ervoor zorgen dat het haar vorm en elasticiteit heeft, verbroken zijn. Dit tast de textuur van het haar enorm aan. Het voelt slap en dun aan. Beschadigd haar is niet natuurlijk maar meestal iets chemisch dat we met ons haar hebben gedaan. Het kan dik of fijn zijn, steil of gekruld, maar één ding hebben ze gemeen: het heeft geen veerkracht, kracht of elasticiteit.

Producten die eiwitrijk zijn en zich richten op het herstellen van de bindingen zijn de producten die je moet hebben. Deze zijn perfect voor het verzorgen van beschadigde haar en het herstellen ervan. Deze producten versterken de haarzakjes en zorgen ervoor dat de lokken glanzend en zijdezacht zijn en hun natuurlijke textuur kunnen behouden.

Het gebruiken van producten die niet specifiek zijn voor beschadigd haar kan in principe geen kwaad. Je zult alleen geen verbetering zien.

Om uit te vinden wat voor probleem jouw haar heeft, is het belangrijk om het haar eerst goed te reinigen. Zorg dat het compleet vrij is van productresten, olie en ander vuil. Als het droog is kun je dan goed zien of het haar pluizig en dof is, wat een droogteprobleem is, of slap en dun, wat een schadeprobleem is. 

Bron: Well + Good | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts