People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haartextuur

Haartextuur vs. Haardichtheid: wat is het verschil?

Als je jouw haar zou moeten omschrijven denk je waarschijnlijk meteen aan woorden als dun, dik, grof en fijn. Net zoals vele anderen is het lastig om te weten hoe je het haar goed kan omschrijven en met de juiste termen. Hoewel die woorden hetzelfde haar omschrijven, betekenen ze hele andere dingen. Zeker als je in gesprek bent met een professional kan het verwarrend worden. Haartextuur en haardichtheid zijn namelijk twee totaal verschillende dingen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee?

Haardichtheid

Haardichtheid houdt simpel gezegd in: de hoeveelheid haar per vierkante centimeter op de hoofdhuid. Je kan het vergelijken met het meten hoe dichtbevolkt een stad is. Het kan zijn dat bepaalde gebieden op de hoofdhuid minder haar hebben dan andere. De dichtheid van het haar heeft niks te maken met de textuur van het haar en bepaald ook niets voor de textuur. Als we het dus over dik of dun haar hebben, hebben we het over de dichtheid van het haar. Tijdens het stylen van het haar moet je bij de dichtheid alleen kijken naar de hoeveelheid product die je gebruikt. 

Haartextuur

Als we het nu hebben over de haartextuur, dan gaat het echt over hoe het haar en de individuele lokken aanvoelen. Maar het kan ook gaan over hoe groot de individuele lok is. Om de textuur van het haar te bepalen kun je een enkele lok van het haar pakken en het goed tussen je vingers laten voelen. Als het voelt als touw, dan heb je waarschijnlijk een grove textuur. Als het bijna voelt alsof je niks tussen je vingers hebt, heb je een fijne textuur. Natuurlijk zijn er nog een heleboel categorieën ertussenin. Dit betekent eigenlijk dat je een medium textuur hebt. Omdat een mens enorm veel haar heeft, kan het zijn dat bepaalde gedeeltes van het haar anders aan voelen. Bijvoorbeeld dat het haar om het gezicht heen een fijn textuur heeft, maar rond de nek heeft het haar een grove textuur. Dit is verder normaal, dus hier hoef je jezelf zeker geen zorgen over te maken. Textuur wordt ook gebruikt om te verwijzen naar krulpatronen, maar deze zijn zo ingewikkeld dat deze hun eigen definitiesysteem hebben.

Lees ook:
Een kapper die perfect bij jou past: hoe vind je die?

Wat zegt dit voor mijn haartype?

De textuur en dichtheid van het haar zijn twee belangrijke aspecten die een haartype bepalen. Het weten en begrijpen van je haartype is enorm belangrijk bij de verzorging ervan. Dit komt terug bij het kopen en gebruiken van producten, maar het kan ook belangrijk zijn voor je kapper om te weten wat je haartype is. Ben je er nu niet helemaal uit en twijfel je nog erg over welk haartype je hebt? Vraag het eens aan een kapper bij je volgende afspraak. Deze professionals kunnen je misschien net dat beetje informatie geven dat je mist.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts