People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

kapper

Een kapper die perfect bij jou past: hoe vind je die?

Een goede band met je kapper is enorm belangrijk. Het kan er zelfs voor zorgen of je precies krijgt waar je naar op zoek bent. Alleen is het veel makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe bouw je deze band op? En hoe zorg je ervoor dat je altijd gelukkig uit de kapsalon komt? 

Open en eerlijk

Om te beginnen is het heel erg belangrijk dat je open en eerlijk bent tegen je kapper. Niet alleen over wat je precies wil, maar ook over je haargeschiedenis. Er kan namelijk veel misgaan als je kapper niet weet wat je voor de afspraak allemaal met het haar hebt gedaan. Daarnaast is duidelijk zijn over wat je wil ook heel belangrijk. Je kapper kan niet in jouw gedachten kijken en weet dus niet wat jij wil als je er niet duidelijk over bent. Deze miscommunicatie kan ervoor zorgen dat je niet gelukkig uit de kapsalon loopt, wat jij en jouw kapper allebei niet willen dat er gebeurt. 

Gebruik daarom een aantal hulpmiddelen als je zelf er niet van overtuigd bent dat je het goed kan uitleggen. Zo kun je foto’s verzamelen via internet en deze aan de kapper laten zien. Houd er rekening mee dat de modellen op de foto’s ongeveer hetzelfde haartype als jouw hebben. Zo blijf je realistisch. In overleg met elkaar kunnen jullie er dan achter komen of het mogelijk is met jouw haar, qua budget etc. Hiermee voorkom je verassingen. 

Lees ook:
Grijs haar omarmen: waarom het belangrijk is om dit te doen en hoe doe je het?

Voor altijd en eeuwig

Daarnaast is het belangrijk om zo lang mogelijk bij dezelfde kapper te blijven. Zeker bij een eerste afspraak is een kapper nog niet bekend met jouw haar en wensen. Hoe langer je blijft, hoe beter een kapper zal weten wat je wil. Contant switchen tussen kappers en kapsalons zal er alleen maar voor zorgen dat je juist niet zal vinden waarnaar je op zoek bent.

Zoektocht

Maar hoe vind je deze kappers nu? Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om jouw perfecte kapper te vinden. Zo kun je beginnen met kijken welke kapsalons er in jouw omgeving zijn. Of kun je vragen aan vrienden en familie waar hun graag heen gaan. Natuurlijk is er ook altijd de optie om op sociale media te zoeken naar pagina’s van salons en hun werk bekijken. Dan kun je meteen zien of het bij jou zal passen. Natuurlijk is de beste optie gewoon langsgaan en het meemaken, maar goed voorbereid zijn kan nooit kwaad.

Het is dus heel belangrijk om goed te weten wat je wil en wat je kan verwachten als je naar de kapper gaat. Je haar zal je bedanken!

Bron: Twist Me Pretty | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts