People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

klitten

Eerste hulp bij klitten: zó ontklit je het haar op de juiste manier

Het is de grootste ergernis onder mensen met langer haar: klitten. Dit vervelende fenomeen komt bij vrijwel iedereen regelmatig voor. Krullen of steil haar. Droog of vettig haar. Iedereen heeft er last van. We weten daarom ook wel hoe je ervan af moet komen, maar misschien niet hoe je dit met zo min mogelijk schade en pijn doet.

Conditioner is je beste vriend

Conditioner is de ultieme verzorger voor het haar. Dit is dus ook je beste vriend als je hardnekkige klitten uit het haar wil verwijderen. Door de lager pH-waarde dan shampoo sluit het de haarschubben voorzichtig. Begin bij de punten van het haar en werk langzaam omhoog, maar breng de conditioner niet aan op de hoofdhuid. Laat de conditioner intrekken voor vijf minuten en spoel het uit.

Droog haar

Als er iets is wat zorgt voor schade, is het wel het haar borstelen als het nat is. Dit kan namelijk zorgen voor haarbreuk, waar niemand op zit te wachten. Zorg dus dat het haar volledig droog is voordat je het gaat door borstelen. Het gebruik van een product als een haarolie of een anti-klit spray kan je dan ook helpen dit borstelen wat makkelijker te maken. Geen tijd om te wachten op droog haar? Gebruik dan een kam met wijde tanden om die klitten uit het natte haar te verwijderen.

Spray de klitten weg

Deze spray is je misschien wel al bekend, het is namelijk ontworpen specifiek om op en veilige manier, zonder te veel schade, de klitten te verwijderen. Het is een geweldige snelle oplossing of een die je onderweg kan gebruiken bij noodgevallen. Je hoeft het niet uit te spoelen, alleen te sprayen en door te kammen.

Lees ook:
Haarlak: is het slecht voor je haar?

Borstelen kost tijd

Als het haar droog is en je alle producten hebt gebruikt die je wil gebruiken, begin je met het borstelen. Zeker als je veel klitten hebt is het belangrijk dit zo voorzichtig mogelijk te doen. Neem alle tijd ervoor en pak het lok voor lok aan. Begin altijd vanaf de punten en werk langzaam haar de aanzet van het haar. 

Voorkomen is het medicijn

Aangezien niemand zit te wachten op nog zo’n pijnlijk tafereel, is het verstandig om deze klitten in de toekomst te voorkomen. Dit doe je door regelmatig het haar te borstelen, niet het haar droog te wrijven met een handdoek en slapen met los haar te vermijden. Al deze dingen helpen het haar zo netjes mogelijk te blijven. Wat je in de toekomst veel pijn, moeite en schade zal schelen.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts