People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarlak

Haarlak: is het slecht voor je haar?

Het is een product dat bijna bij iedereen in huis staat: haarlak. Dit product kun je vaak goed gebruiken bij het vastzetten van een kapsel of het verwijderen van pluis. Toch is het logisch als je jezelf wel eens afvraagt hoe goed haarlak nu eigenlijk voor het haar is.

Slecht voor het haar?

Haarlak is niet slecht voor het haar. Natuurlijk kan het enigszins schadelijk zijn als je er niet goed mee om gaat. Deze factoren gelden voor de meeste haarproducten, dus moet je goed onderzoeken naar hoe je het product gebruikt, hoe vaak je het moet gebruiken en welke ingrediënten erin zitten. Afhankelijk van het merk is elke haarlak anders. Sommige bevatten een grote hoeveelheid alcohol die kan zorgen voor het vervagen van de kleur en het uitdrogen van het haar. Dus door een beetje goed te onderzoeken, kunt je voorkomen dat jouw haar vervaagt en uitdroogt.

Hoe gebruik ik het goed?

Voordat je de haarlak gebruikt zorg je ervoor dat de spuit van de haarlak schoon is en dat je de fles even schudt. Daarnaast houd je de haarlak minstens twintig tot dertig centimeter van het haar vandaan als je het gebruikt. Probeer ook niet te veel haarlak te gebruiken. Het is begrijpelijk dat je alles op zijn plek wil houden, maar bij te veel haarlak zal het haar hard aanvoelen en weer moeilijk te verwijderen zijn. Spray ook de haarlak nooit op nat haar. Dit maakt het haar hard en daarnaast kunnen de polymeren in de haarlak het natte haar niet goed vasthouden. Als je niet dagelijks het haar reinigt en dagelijks de haarlak op het haar blijft sprayen, krijg je een opeenhoping van het product die het haar uitdroogt en het dof en slap maakt. Houd daar dus ook rekening mee.

Lees ook:
Eerste hulp bij haarbehandelingen: wat moet je doen als een haarbehandeling mislukt?

Verschillende soorten

Natuurlijk heb je meer dan één soort haarlak. Zo is er haarlak met verschillende fixatie, verschillende geuren en verschillende ingrediënten. De ene haarlak heeft meer verzorgende elementen zoals UV bescherming en zal wat zachter zijn voor het haar en de andere heeft een sterke fixatie voor een kapsel dat de hele avond moet blijven zitten. Ga dus vooral op zoek naar wat jij wil bereiken met de haarlak en wat je wensen zijn voor je haar. 

Fixatie

Het al eerdergenoemde fixatie is een belangrijk onderdeel van de haarlak. De fixatie van haarlak wordt aangegeven door een bepaalde ‘hold’. Hoe hoger deze hold is, hoe sterker de haarlak is. Wil je dus een flexibel kapsel gedurende de dag? Dan ga je voor een lagere hold. Wil je dat het kapsel niet beweegt? Dan ga je voor een hoge hold.

Haarlak is dus niet slecht voor het haar als je eraan denkt om het op de juiste manier aan te brengen en het juiste product voor jouw haartype te kiezen. Lees goed de informatie op verpakkingen maak zo een beslissing wat het beste voor jouw haar is. Gebruik de haarlak met mate en zorg altijd goed voor het haar met behulp van verzorgende producten.

Bron: Better Not Younger | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts