People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarbehandelingen

Eerste hulp bij haarbehandelingen: wat moet je doen als een haarbehandeling mislukt?

Het kan de beste overkomen. Dat je wegloopt uit de kapsalon of je eigen badkamer en het resultaat is op z’n zachts gezegd niet wat je ervan verwachte. Hoewel dit soms kan voelen als het einde van de wereld, is dit lang niet zo. Zelfs voor mislukte haarbehandelingen zijn er oplossingen. 

Soorten haarbehandelingen

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende behandelingen die je kunt doen met het haar. Er zijn behandelingen die vaak in een kapsalon gebeuren, maar ook behandelingen die vaak thuis worden geprobeerd. Vooral bij die laatste categorie kan er veel misgaan. 

Keratinebehandeling

Als je een lange tijd keratinebehandelingen hebt gedaan, kan het haar bros worden waardoor er haarbreuk kan ontstaan. Er zijn een heleboel factoren die kunnen bijdragen aan het fout gaan van een keratinebehandeling. Als je dit overkomt en je veel last krijgt van haarbreuk en schade is de beste oplossing meteen elimineren. Dit houdt in om de schade letterlijk ongedaan te maken met een knipbeurt. De punten die droog en broos voelen knip je eraf en thuis zorg je ervoor dat je een diepe conditioner zoals een leave-in conditioner of een haarmasker toevoegt aan je routine om het vochtgehalte te herstellen.

Lees ook:
Volume in kort haar: hoe krijg je het voor elkaar?

Blonderen

Er zijn tientallen dingen die fout kunnen gaan bij het blonderen van het haar. Vaak heeft dit te maken met het overbehandelen van het haar. Te snel of te agressief het haar oplichten kan zorgen voor veel schade aan je lokken. Om dit te herstellen is het belangrijk om een goede treatment te gebruiken om het haar te herstellen. Omdat je de hechtingen in het haar weer moet herstellen is een haarbehandeling die hierin gefocust is een goed begin. Hierna kun je het vocht in het haar gaan herstellen met een treatment die hierop gericht is. Ook hier geldt weer, knip zo veel mogelijk schade af en het allerbelangrijkste… geef het haar wat rust. 

Een behandeling van NAK Hair die het haar tijdens of na het blonderen in goede conditie houdt is de Structure Complex. Het kan in de blonderingsmix worden gebruikt om het haar gezond te houden of het kan na het blonderen gebruikt worden voor om het haar te versterken en de haarschubben te beschermen.

Verkeerde kleur

Bij het ‘normale’ verven van het haar gaat het vooral fout met de uitkomst van de kleur. Door een heleboel verschillende redenen kan het zijn dat de kleur anders pakt in het haar dan zou moeten. Dit kan door je kleurgeschiedenis zijn, de gezondheid van het haar etc. Ben je niet blij met de kleur? Dan kun je samen met je kapper overleggen over de opties. Zo kun je vaak donkerder gaan of kun je met behulp van andere tinten de kleur meer diepte geven en dichter bij de gewenste uitkomst komen. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts