People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

volume

Volume in kort haar: hoe krijg je het voor elkaar?

Hoe vervelend is het om ’s ochtends een lange tijd bezig te zijn om volume in het haar te krijgen om er vervolgens ’s middags niks meer van te kunnen zien. Heel erg vervelend. Zeker voor mensen met kort haar kan het soms lastig zijn om het volume in het haar te behouden. Gelukkig kun je met een paar simpele tips ervoor zorgen dat het volume de gehele dag in het haar blijft zitten.

Droogshampoo

Het is niet zo gek dat na het wassen van het haar er veel volume in zit en deze volume zakt hoe langer je wacht met wassen. Het haar wordt gedurende deze tijd platter. Dit komt door de natuurlijke oliën die de hoofdhuid aanmaakt om het haar en de hoofdhuid te beschermen. Deze oliën verzwaren het haar waardoor het minder volume heeft. Droogshampoo is dan een simpele en snelle manier om deze oliën te verwijderen en te zorgen dat de stijl en het volume in het haar worden hersteld. Breng de droogshampoo aan op de aanzet, laat het een paar minuten intrekken en masseer het vervolgens in het haar. Wel met schone handen natuurlijk. Je zult meteen merken dat het haar weer helemaal tot leven komt. Fudge Professional en NAK Hair hebben beide een fantastische Dry Shampoo die je kan helpen dit voor elkaar te krijgen.

Perfecte textuur

Wat ook een geweldig product is voor het creëren van volume is een textuurspray. Deze geeft het haar een wildere beach look. Zeker bij kort haar kan zo’n textuurspray extra luchtigheid aan het haar toevoegen en het die perfecte warrige finish geven. Spray het product in het haar en gebruik je vingers om het goed te verdelen.

Lees ook:
Betere haargroei en gezonder haar door rozemarijnolie: werkt het echt zo goed als iedereen zegt?

Andere kant

Afwisseling is altijd goed en dit geldt ook voor het haar. Als je constant de scheiding van haar dezelfde kant op duwt gaan je lokken hieraan wennen en vallen na een tijd plat. Om dit te voorkomen kun je gedurende de dag de scheiding veranderen. Zo is er altijd een kant die meer volume heeft. Scheid je het haar meestal door het midden? Probeer het dan een keer via de zijkant te scheiden. Dan zie je gelijk dat het haar zichzelf optilt.

De lucht in

Misschien de bekendste manier voor het creëren van volume is touperen. Hoe jaren 80 het ook klinkt, het werkt nog steeds even goed. Het geeft direct lift en volume aan het haar. Gebruik een toupeerborstel en scheid het haar in secties en borstel het haar vanaf de aanzet de lucht in. Werk het af met een beetje haarlak zodat het goed blijft zitten en kam het voorzichtig door om eventuele extreme klitten te voorkomen. Als je het haar liever niet naar achteren wilt kammen, zijn er productalternatieven die zich concentreren op de wortels van het haar en die tijdens het föhnen de wortels omhoog brengen om je meer volume te geven. Dit zijn de NAK Hair Root Lift Mist en de Fudge Professional Push It Up Spray.

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts