People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

VETTE HOOFDHUID EN DROGE PUNTEN

Een vette hoofdhuid én droge punten: wat is de oorzaak hiervan en hoe los je het op?

Ieders haar is anders. De ene heeft krullen, de andere stijl haar. De ene heeft droog haar, de andere vettig haar. Maar wist je dat je ook last kan hebben van twee van deze dingen tegelijkertijd? Zo kun je een gecombineerd haartype hebben en kun je dus last hebben van een vette hoofdhuid en droge punten. Wat is precies de oorzaak van dit fenomeen en nog belangrijker: wat doe je eraan?

De oorzaak

Er is niet één vaste oorzaak voor het hebben van een vette hoofdhuid en droge punten. Deze twee dingen gebeuren los van elkaar. Zo kun je een vette hoofdhuid hebben door een overtollige talgproductie veroorzaakt door je genen of haarproducten. De droge punten kunnen komen van schade door het gebruik van hitte of chemische behandelingen. Toch kunnen er nog een heleboel andere oorzaken zijn. Wat dus misschien een belangrijkere vraag is, is hoe je ervan afkomt.

Vette hoofdhuid

Voor een vette hoofdhuid zijn een aantal dingen belangrijk om aan te denken. Deze dingen in de toekomst vermijden of verbeteren kunnen voorkomen dat je last hebt van dit vettige haar.

Zo is het verstandig een goede reinigende shampoo te gebruiken die de olie en productophoping uit het haar verwijdert. Daarnaast moet je nooit je conditioner gebruiken bij de aanzet van het haar. Het is genoeg om het alleen te gebruiken in de punten van het haar. Daarnaast is het belangrijk om de shampoo echt goed uit te spoelen. Spoel liever iets te lang, dan dat er nog resten overblijven. 

Gebruik daarnaast een goede droogshampoo. Deze kan helpen de dagen tussen het wassen uit te stellen terwijl het haar er nog steeds fris en schoon uit ziet. Investeer ook in een goede droogshampoo die werkt voor jouw haartype. 

Als laatste is het van groot belang dat je niet te veel aan het haar komt. Aan je handen zitten ook oliën die je bij aanraking verspreid tussen de lokken en daarnaast kan het er ook voor zorgen dat er nog meer olie wordt aangemaakt door het haar. 

Lees ook:
Eerste hulp bij krullen: wat zijn de beste manieren om het haar te krullen en hoe doe je het goed?

Droge punten

Om te beginnen is het belangrijk om goede producten te gebruiken die de punten van het haar hydrateren. Denk hierbij aan een voedende conditioner, een dik haarmasker of een haarolie. Deze drie producten kunnen het haar hydrateren en verloren vocht aanvullen om deze drogen punten te elimineren. Zorg er wel voor dat je deze producten alleen op de punten van het haar gebruikt. De hoofdhuid is al vet genoeg zonder en heeft deze producten dus ook niet nodig. Een goede leave-in conditioner in sprayvorm, vloeibare of lichte crèmevorm is de beste manier om de punten gehydrateerd te houden zonder de hoofdhuid vettig te maken.

Het gebruik van hittetools om het haar te stylen kan ook zorgen voor uitdroging. Zorg dus dat je altijd gebruik maakt van en hittebeschermer om dat extra beschermingslaagje tussen het haar en de tool te creëren en die schade tegen te gaan. Ook is het handig om de temperatuur van de tools niet op zijn hoogst te zetten. Dit vermindert ook de kans op schade voor het haar. 

Als laatste is het altijd slim om regelmatig naar de kapper te gaan. Hiermee elimineer je volledig de droge punten en kan het haar gezond verder groeien. Zo hoef je ook niet in de weer te gaan om het haar te herstellen, maar kun je de net geknipte punten gaan beschermen tegen toekomstige schade in plaats van na de schade aan het werk te gaan. 

Door het combineren van deze opties om de vette hoofdhuid en droge punten op te lossen zal je merken dat je veel minder last hebt van een van de twee of misschien zelfs allebei de problemen. 

Bron: Luxy Hair | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts