People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

krullen

Eerste hulp bij krullen: wat zijn de beste manieren om het haar te krullen en hoe doe je het goed?

Haar krullen. Het kan een hele opgave zijn, maar het resultaat is vaak zo mooi dat je daar maar doorheen probeert te komen. Want gebruik je nu een krultang? Of een stijltang? Of toch geen hitte? En wat werkt dan het beste? Lees hieronder snel verder voordat je hoofd ontploft met deze vragen, want het is veel simpeler dan je zou denken.

De meest logische optie

Als je denkt aan het krullen van het haar, is je eerste gedachte wellicht om er een krultang bij te pakken. Dit is dan ook de meest logische optie voor het krullen van het haar, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken.

Begin met het klaarmaken van het haar. Zorg dat het haar schoon is en vochtig. Breng in het vochtige haar een hittebescherming aan. Föhn vervolgens het haar droog met een ronde borstel. Verdeel dan het haar in drie secties. Één aan de voorkant, één in het midden en één aan de achterkant van het hoofd. 

Als het haar dan helemaal goed voorbereid is pak je de krultang erbij. Pak een lok in de eerste sectie. Draai het haar naar voren om de krultang heen en draai de pluk er helemaal omheen. Laat de laatste halve centimeter los zodat je deze goed kan vasthouden. Dan laat je de krul vallen en begin je aan de volgende lok. Zijn alle lokken gedaan? Dan doorbreek je de krullen met je handen om ze wat losser te maken. Als je tevreden bent met de krullen zet je ze vast met een haarlak en dan ben je klaar.

Een andere tool

Natuurlijk zijn er ook andere tools die je kan gebruiken. Zo is een stijltang voor velen een andere optie om het haar mee te krullen. Je denkt misschien nu al: hoe dan? Maar als je de stappen goed volgt is het helemaal niet zo lastig.

Volg weer de eerste stappen als bij een krultang voor het voorbereiden van het haar. Ook bij deze optie verdeel je het haar weer in secties. Zorg dat je deze secties goed uit de weg vastzet zodat je er geen last van hebt tijdens het krullen. 

Lees ook:
Zeker na de feestdagen is extra verzorging belangrijk: dít is wat alcohol drinken met het haar doet

Pak een kleine lok van zo’n 1 cm breed een klem de stijltang aan de basis van de lok, dus bij het hoofd. Pas wel op dat je de stijltang zachtjes vast klemt en nog een beetje ruimte houdt tussen de stijltang en de hoofdhuid. Je wil natuurlijk niet de huid verbranden. Met een zachte druk draai je de stijltang 360 graden. Hierna trek je de stijltang naar beneden zoals je gewend bent te werken met een stijltang. Doe dit niet te snel of te hard. Anders krijg je deuken in plaats van krullen. 

Ook hier eindig je weer met de krullen losser maken, hoewel dit type krul al wat losser is, tot je blij bent met de look en finish je het met een haarlak om alles op zijn plek te houden.

Geen hitte 

Liever geen hitte op het haar? Dat begrijpen we. Gelukkig kun je ook zonder hitte krullen creëren. En de methode is supereenvoudig.  

Begin met schoon en vochtig haar. Zorg dat het haar niet drijfnat is, anders droogt het niet op tijd en word je gewoon wakker met nog vochtig haar. Borstel het haar goed door en gebruik een olie of crème die de krullen een handje helpt. Een geweldige crème hiervoor is de Curls Crème van NAK Hair.

Verdeel het haar ook hier weer in secties. Dit keer zijn het er vier. Deze hoeven niet perfect symmetrisch te zijn, als ze maar evenveel hoeveelheid haar hebben. Doe je dit niet? Dan kan het zo zijn dat de ene sectie dichtere krullen heeft dan de andere. Draai eerst de voorste delen naar achteren rond de slaap. Als je het genoeg draait gaat het vanzelf zich langzaam in een knot vormen. Zet deze vier knotjes vast en ga hiermee slapen. Zodra je wakker wordt haal je deze eruit, haal je jouw handen erdoorheen voor een natuurlijke look en zet je het op z’n plek met een haarlak.

Hieronder vind je de Curly Handboeken met de producten van Fudge Professional en NAK Hair waarmee je nog dieper kan duiken in hoe je zorgt voor je krullen:

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts