People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarkleur

Het uit laten groeien van je haarkleur: hoe doe je dit zonder er onverzorgd uit te zien?

De eerste gedachte die door je hoofd gaat bij uitgroei is waarschijnlijk: ‘Wanneer kan ik naar de kapper?’ Maar dit hoeft niet de eerste keuze te zijn bij het zien van uitgroei. Want bij het verven van het haar komt regelmatig blonderen en ander chemische behandelingen kijken die niet bepaald goed zijn voor het haar. Hoe kan je nu op een mooie manier je haarkleur laten uitgroeien?

Zeg gedag tegen blonderen

Het constant onderhouden van blond haar, als je zelf geen blondine bent, is een hele taak en hoe lichter de kleur is, hoe vermoeiender het onderhouden is. Zodra je die uitgroei begint te zien is het weer tijd voor de kapper. Niet alleen jij wordt er moe van, voor je haar geld dit natuurlijk ook. Om je lokken dan een break te geven is stoppen met deze behandelingen een goed idee. Dit moet je natuurlijk altijd doen in overleg met een professional en om zelf aan de slag wordt afgeraden, hoe goed je ook bent in het doen van het haar. 

Je kan namelijk niet zomaar terug van blonde haar naar je originele kleur. De haarfollikels kunnen wel meerdere kleurlagen nodig hebben om een donkere tint te absorberen. Daarnaast is van platinablond naar donkerbruin een hele overgang voor je look en zul je misschien enorm moeten wennen. Neem het daarom in kleine stapjes. Begin met een donkere, maar nog wel blonde kleur zoals karamelblond. Iedere behandeling ga je weer een stukje donkerder en zo kom je uiteindelijk uit bij je eigen haarkleur en heb je geen last meer van een uitgroei. 

Als laatste is het belangrijk dat je tussen salonbeurten in goed voor het haar zorgt door extra hydratatie en zachtheid aan je lokken toe te voegen door een haarmasker of conditioner.  

Lees ook:
Een vette hoofdhuid én droge punten: wat is de oorzaak hiervan en hoe los je het op?

Terug naar blond

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je als blondine het haar donker hebt geverfd en je nu weer terug wil naar je blonde lokken. Hier blijf je ook weg van chemische behandelingen zoals blonderen en ga je langs bij en professional voor persoonlijke hulp. Waarschijnlijk is de beste optie hier om het haar te verven in met een kleur die donkerder is dan je natuurlijke haar, maar lichter dan de geverfde kleur die je nu hebt. Net zoals bij de andere uitgroei is het belangrijk om je haar thuis goed te verzorgen en te zorgen dat het zo gezond mogelijk blijft tussen alle salonbeurten in.

Het gaat tijd kosten om terug te gaan naar je natuurlijke kleur, maar neem deze tijd. Niemand zit te wachten op een mislukte coupe omdat er een andere manier makkelijker leek. Heb geduld en dan zul je uiteindelijk met prachtig, natuurlijk haar de deur uit kunnen. 

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts