People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

klitten

Voorkomen van klitten in het haar: hoe doe je het en wat moet je vooral niet doen?

Klitten in het haar is het meest voorkomende probleem. Ze lijken er altijd wel te zijn, maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Zeker met lang haar kan het voelen alsof je nooit van deze klitten afkomt. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kan doen om klitten te voorkomen.

Waarom heb ik klitten?

Deze vraag is natuurlijk heel belangrijk om te beantwoorden als je in de toekomst klitten wil voorkomen. Helaas is er geen vaste reden en kan het door een heleboel verschillende dingen komen. Zo kan het liggen aan de textuur van het haar, hoe vaak je het borstelt en of je veel wordt blootgesteld aan extreem weer etc. Daarnaast kan het ook liggen aan je haartype. Mensen met lang haar, dik haar of krullend haar kunnen sneller last hebben van klitten, maar ook als het haar droog of beschadigd is.

Over het algemeen raakt haar dat beschadigd, poreus, droog of eiwitarm is gemakkelijk in de war. De schubbenlaag van het haar gaat omhoog wanneer het droog en beschadigd is en werkt als een haak wanneer het wordt verbonden met andere haren eromheen. Dit kan te wijten zijn aan chemische behandelingen zoals het bleken van het haar. Alcohol in je stylingproducten, je föhn en/of stijltang die te heet is, ruw slapen op je kussen, zon, heet water of gewoon je eigen haartextuur. Dikker en krullend haar kan van nature droger zijn, wat kan leiden tot klitten.

Hoe kom je ervan af?

Helaas is er geen duidelijke oplossing om van klitten in het haar af te komen. Ze zullen er heus wel eens zijn en ze kunnen altijd terugkomen. Het weer kun je nu eenmaal niet onder controle houden. Gelukkig zijn er wel een aantal simpele dingen die je kunt toepassen om de kans op klitten zo klein mogelijk te maken.

Voeding voor het haar

Conditioner is een uiterst belangrijke stap in het verzorgen van het haar. Door het haar te conditioneren herstel je het vochtgehalte en wordt het haar gladder. Hierdoor zal het ook veel minder snel gaan klitten dan als je geen conditioner zou gebruiken. Sla deze stap in je haarroutine dus nooit over! Bovendien heeft een goede professionele conditioner een lagere PH-waarde dan het haar en de huid en sluit zo de schubben van het haar waardoor het gladder wordt en minder vatbaar voor klitten.

Lees ook:
Zelfs tijdens het slapen: hoe bescherm je het haar ’s nachts?

Extra liefde

Iets wat ook veel verschil zal brengen, is het wekelijks gebruiken van een haarmasker. Deze maskers zijn extra voedend en zullen de conditie van het haar enorm verbeteren. Zeker als je dit blijft doen iedere week. Deze maskers zijn een snelle, maar sterke behandeling die het vocht in het haar herstelt. Hierdoor wordt het haar zijdezacht, glanzend en gezond. En natuurlijk waar het hier om gaat, minder vatbaar voor klitten. Een van de gemakkelijkste en beste dingen om te gebruiken is een Leave-In Conditioner. Deze zijn er in sprays voor fijner haar en crèmes voor dikker haar. Ze verlagen de PH-waarde, sluiten de schubben af en voegen ook extra hydratatie toe om eventuele droge schade die je haar al heeft aan te pakken.

Niet doen

Iets wat je zeker niet moet doen, is douchen als er nog klitten in het haar zitten. Nat haar is al kwetsbaarder voor schade, maar als er ook nog een heleboel klitten in zitten die je dan vervolgens uit het natte haar moet halen is het allemaal slecht voor het haar. Zorg dus dat alle klitten uit je haar zijn voordat je het nat maakt. 

Regelmatig borstelen

Het haar borstelen is natuurlijk de meest logische manier om van klitten af te komen. Daarom is het ook belangrijk dat je dit regelmatig doet. De belangrijkste momenten zijn voor het douchen en voor het slapen. Doe dit met een zachte borstel, het liefst een die is gemaakt om het haar te ontwarren.

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts