People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

's nachts

Zelfs tijdens het slapen: hoe bescherm je het haar ’s nachts?

Je zou denken dat als de dag voorbij is en je in bed gaat liggen je niet meer hoeft te denken aan het haar, maar niets is minder waar. Zeker ’s nachts is het belangrijk dat je goed voor het haar zorgt en het dus beschermt. In deze acht uren kan er namelijk meer schade plaatsvinden dan je zou denken. Gelukkig hebben we de beste tips verzameld zodat jij nooit meer wakker wordt met haarbreuk. 

Weg met elastiekjes

Hoewel de meeste mensen met lang haar het doen, is het niet geweldig voor het haar. Slapen met een knot of paardenstaart zorgt ervoor dat het haar urenlang onder spanning staat. Dit kan de hoofdhuid belasten en hierdoor kan het haar beschadigen. Natuurlijk is slapen met los haar niet ideaal. Kies dan in plaats van een knot of paardenstaart voor een losse vlecht. Met deze haarstijl vermijd je dat de punten van het haar breken door de wrijving. Daarnaast heeft het nog een extra voordeel, want je wordt wakker met mooie krullen. Een win-win situatie!

Geen nat haar

Veel mensen douchen in de avond. Dit is natuurlijk helemaal geen probleem, behalve als je het haar niet droogt voordat je gaat slapen. Haar is namelijk het meest kwetsbaar als het nat is. Het is daarom erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat het haar volledig droog is als je naar bed gaat. Geef jezelf dan ook de tijd om het haar te laten drogen. Dit kan natuurlijk gewoon het haar aan de lucht te laten drogen, maar voor een sneller resultaat kun je het droog föhnen. Gebruik hierbij wel altijd een hittebeschermer om te zorgen dat het haar gezond blijft.

Zijden kussensloop

Deze tip heb je vast wel eens voorbij horen komen. Slapen op een zijden kussensloop. Veel mensen zweren erbij, maar waarom precies? Het is namelijk een best een investering om over te gaan naar zo’n zijden kussensloop. Toch is het echt beter voor het haar. Zijde is namelijk een zachtere stof dan katoen, waar de meeste kussenslopen van gemaakt worden. Hierdoor wordt het haar een stuk minder beschadigd bij wrijving.

Lees ook:
Mensen met big hair opgelet! Deze top tips moet je kennen om het beste uit dik haar te halen

Verzorging in de nacht

Maskers en behandelingen zijn dé oplossing voor de verzorging van het haar. Ook ’s nachts kun je zo’n behandeling doen. Dit hoeft niet regelmatig. 1-2 keer per maand is genoeg. Natuurlijk zijn er enorm veel opties voor haarmaskers. Je beste keus is een haarmasker die specifiek is gemaakt om ’s nachts te gebruiken of de eeuwenoude kokosolie werkt ook enorm goed tijdens de nacht. 

Goed borstelen

Voorzichtig het haar borstelen voordat je gaat slapen heeft een heleboel voordelen. Zonder klitten naar bed gaan helpt het haar breuken tegen te gaan en glanst het haar mooi als je wakker wordt. Het borstelen van het haar is dan ook niet iets wat je vaak hoeft te doen. Iedere avond de borstel door het haar halen is genoeg. Onthoudt wel dat je altijd borstelt van onder naar boven. Zo voorkom je eventuele schade aan het haar. 

Door deze extra maatregelen toe te passen aan je haarroutine zal het haar helpen beschermt te blijven de hele nacht en word je ’s ochtends wakker met prachtige gezonde lokken.

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts