People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

HAARVERF BEDERVEN

Haarverf: kan het bederven en hoe kan ik dat zien?

Haarverf heb je in alle vormen en maten. De kans is groot dat je een pakje haarverf in je kast hebt staan. Hoe lang staat deze er al? Het is belangrijk dat je dit goed checkt, zeker voordat je het gebruikt. Want hoewel haarverf een chemische behandeling is, kan dit nog steeds gewoon bederven. Maar hoe weet je of jouw haarverf nog goed is?

Bedorven haarverf

Zoals al eerder genoemd, kan haarverf dus bederven. Hoe je dat ziet is eigenlijk heel makkelijk en hetzelfde als op de meeste cosmetische producten. Op de doos of potje van de haarverf staat namelijk een PAO-label. Met dit symbool kun je bepalen of je jouw haarverf nog kan gebruiken. Dit symbool komt je wellicht bekend voor. Het ziet eruit als een open potje waar in een nummer staat gevolgd met de letter M. Dit nummer staat voor het aantal maanden dat het product goed is na het openen ervan.

Ongeopend

Helaas is het moeilijker een antwoord te geven op de vraag: Hoelang blijft haarverf die ongeopend is goed? Het ligt er namelijk helemaal aan hoe goed de haarverf is afgesloten en hoeveel zuurstof erbij kan komen. Zit er bijvoorbeeld een laagje folie over de opening, dan gaat de verf veel langer mee. 

Lees ook:
Hoe verzorg je als man het beste je lange haar? Dit zijn de beste tips en tricks

Verschil per merk

Natuurlijk zijn er ook verschillen in ieder haarkleurmerk. Het grootste verschil zit hem in de professionele haarverf vs. de haarverf die je vindt bij de drogist. Toch zitten er ook verschillen tussen de professionele merken. Iedere formule is weer anders en heeft andere ingrediënten. Daarom is het zo moeilijk antwoord te geven op deze vraag. Wil je nu een antwoord voor een specifiek product? Dan kun je ook contact opnemen met de klantenservice van het merk. Deze kunnen je een veel beter beeld geven van het product dat jij in de kast hebt staan.

Onnodig afval

Het is dus belangrijk om te onthouden dat je alleen koopt wat je daadwerkelijk gaat gebruiken. Niet alleen is dat beter voor het milieu en vermindert het onnodig afval, het is ook veel beter voor je portemonnee. Gebruik het liefst je haarverf zodra je het koopt. Zo voorkom je ook ongelukken. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts