People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarstylingtools

Haarstylingtools: hoe maak je ze schoon en waarom moet je ze schoonmaken?

Haarstylingtools zijn gemaakt om het beste uit je haar te kunnen halen. Je kan er van alles mee en honderden kapsels mee creëren. We gebruiken ze dan ook regelmatig, maar dit betekent ook dat we goed voor ze moeten zorgen. Het is belangrijk dat we ze goed schoonmaken. Niet alleen voor de stylingtools zelf, maar ook voor ons haar.

Hoe vaak?

Voordat we gaan kijken naar de tools zelf, is het handig om te weten hoe vaak je deze eigenlijk moet schoonmaken. Dit ligt er eigenlijk helemaal aan hoe veel je ze gebruikt. Voor borstels en kammen is het handig om de haren er na ieder gebruik uit te halen. De tools compleet schoonmaken is verstandig één keer per maand te doen.

Borstels en kammen

Een haarborstel of een kam kunnen erg vies zijn. Zo blijven er dingen als stof, oliën en productresten op de borstel of kam zitten. Als je deze dan ook niet schoonmaakt, zul je dit keer op keer weer terug in je haar kammen. Het is dus belangrijk dat je deze regelmatig en goed schoonmaakt. 

Voor het schoonmaken van een borstel, kun je het beste als eerste een kam gebruiken om alle haren uit de borstel te halen. Hierna vul je de wasbak met warm water en een klein beetje shampoo. Laat de borstel en kam hier een tijdje in weken en haal vervolgens met een tandenborstel de laatste restjes weg.

Krul- en stijltangen

Productophoping is een groot probleem voor krul- en stijltangen. Deze resten laten vaak een plakkerige laag op de stylingtools achter. Om de stylingtools in de beste conditie te houden, is het dus belangrijk dat je deze ook eens in de maand goed schoonmaakt.

Natuurlijk is de eerste stap dat de tools uit staan en helemaal afgekoeld zijn. Bij het schoonmaken van deze hitte tools zijn er een heleboel dingen die je vooral niet moet doen. Zo moet je altijd zorgen dat ze uit zijn en ze nooit onder water stoppen. Maak een microvezel doek een beetje vochtig met warm water en wrijf goed over de plakkigere plekken met productophoping. Gaan de vlekken hierdoor nog steeds niet weg? Gebruik dan een klein beetje ontsmettingsalcohol, maar wees hier wel voorzichtig mee. Zorg dat de tools goed droog zijn voordat je ze weer gebruikt.

Lees ook:
De beste tips en tricks: met deze trucjes haal je het meeste uit jouw droogshampoo

Föhns

Hoewel föhns meestal schoon lijken, is niets minder waar. Achter op iedere föhn zit een ventilatie. Open je deze zul je zien dat hij vol pluis en stof zit. Hierdoor zal het filter volledig dicht zitten, om de föhn veilig te kunnen blijven gebruiken is het belangrijk dat je deze regelmatig leegt. 

Zorg dat de föhn uit is en afgekoeld. Haal vervolgens de achterklep eraf. Mocht je een föhn hebben waarbij dit niet kan, zoals een föhnborstel, bekijk dan de handleiding voor meer uitleg hierover. Haal het filter eruit en maak deze schoon met een tandenborstel. Spoel deze af met warm water en laat het volledig afdrogen. Daarnaast kun je nog langs het mondstuk van de föhn met een vochtige doek om daar eventuele productophoping weg te halen.

Haaraccessoires 

Ook dingen als haarelastiekjes, scrunchies, clips en haarbanden kunnen een schoonmaakbeurt gebruiken. Deze zitten ook vol productophoping, oliën en daar bovenop zweet. Je kunt deze stoffen accessoires gewoon in de wasmachine gooien, maar voor een zachtere hand kun je ze in een wasbak doen met een beetje warm water en wat shampoo. Wrijf goed over de accessoires en laat ze vervolgens drogen op een handdoek. 

Bron: Luxy Hair | Photo: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts