People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

droogshampoo

De beste tips en tricks: met deze trucjes haal je het meeste uit jouw droogshampoo

Droogshampoo is een reddingsmiddel voor velen. Het kan het haar er in een paar seconden weer fris en fruitig uit laten zien. Waarschijnlijk is het je al duidelijk hoe je dit product precies gebruikt, maar toch kunnen een paar handige tips en tricks nooit kwaad. Want met deze trucjes haal je nét dat beetje extra uit jouw droogshampoo. 

Voor het sporten

Droogshampoo is gemaakt om de extra olie uit het haar te halen. Als je een regelmatige sporter bent is het dan ook erg handig om voor het sporten een beetje droogshampoo op het haar en de hoofdhuid aan te brengen. Zo zal het haar er een stuk frisser uitzien na de work-out, dan als je het niet gebruikt. Hiermee voorkom je ook dat je iedere keer het haar moet wassen na het sporten. Zeker als je dagelijks in de sportschool te vinden bent is dit een handige tip.

Op je borstel

Deze truc zien we veel voorbijkomen op het internet. Met apps als TikTok kun je niet meer om alle beautytips heen en dit geldt natuurlijk ook voor de haartips. In plaats van dat je de droogshampoo op het haar aanbrengt, breng je namelijk de droogshampoo aan op een borstel. Vervolgens borstel je hiermee door het haar. Zo kun je het product op een makkelijke manier, heel gelijkmatig verdelen door het haar.

Voor het slapen

Hoewel de meeste mensen de droogshampoo gebruiken voordat ze de deur uitgaan, is het misschien ook een idee om het op en ander tijdstip te doen. Zo kun je de droogshampoo ook de avond ervoor gebruiken. Dan kan het product ’s nachts zijn werk doen en word je wakker met frisse lokken.

Lees ook:
Haarverlies na je zwangerschap: wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?

Volume boost

Een droogshampoo kan niet alleen helpen het haar een opfrisser te geven, maar ook kan het een boost aan volume in het haar brengen. Vooral voor mensen met fijn en plat haar is dit een goede tip. Spray de droogshampoo op de aanzet en masseer het goed in. Je zal zien dat je gelijk meer volume in het haar hebt. 

Schakel extra hulp in

Het gebruiken van een föhn na het aanbrengen van de droogshampoo kan je niet alleen helpen om extra volume aan het haar te geven, maar ook om het product gelijkmatig te verdelen. Daarnaast kun je met een föhn er gelijk voor zorgen dat het haar de gewenste stijl heeft. Zo ben je gelijk helemaal klaar om naar buiten te gaan. 

Even geduld

Geduld is een schone zaak. Dit geldt ook voor het aanbrengen van droogshampoo of eerder het inmasseren ervan. De droogshampoo werkt het beste als je het eventjes 1-2 minuten in het haar laat zitten en dan pas inmasseert. Op deze manier wordt er ook meer olie uit het haar opgenomen.

Fudge Dry Shampoo

Een geweldige droogshampoo is de Dry Shampoo van Fudge Professional. Deze verfrist het haar en verlengt de tijd tussen de wasbeurten door. Het is een lichte, onzichtbare droogshampoo met rozenklei die onmiddellijk olie absorbeert zonder een wit residu achter te laten. 

NAK Hair Dry Clean Shampoo 

De Dry Clean Shampoo van NAK Hair is ook een goede droogshampoo. Het is een watervrije droogshampoo ontwikkeld om de tussentijd van je wasbeurten te verlengen. Het absorbeert olieresten en vuil van de hoofdhuid én het haar. Daarnaast creëert het een gewichtloze textuur en een frisse look. Schud goed voor gebruik en houd 30 cm afstand van de hoofdhuid. Spray deze droogshampoo in kleine gedeeltes op de aanzet. Laat het vervolgens 1 tot 2 minuten zitten om zijn werk te kunnen doen. Als laatste moet je de droogshampoo goed uitschudden en doorborstelen.

NAK Aromas Style Therapy

De Style Therapy van NAK Aromas is een droogshampoo met een subtiele geur. Het geeft het haar een schone, lichte textuur, perfect voor het opnieuw stylen van het haar. Het versterkt de volume van het haar en revitaliseert alle haartexturen. Spray op het haar, maar schud eerst goed! Houd de spray ongeveer 15 cm van het haar. Wacht 1-2 minuten en ga met de vingertoppen door het haar om het gelijkmatig te verdelen of borstel het zachtjes door.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts