People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarverlies

Haarverlies na je zwangerschap: wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?

Het op de wereld zetten van een kind is een bijzondere, maar geen makkelijke taak. De negen maanden die eraan vooraf gaan kost voor het lichaam veel energie, maar ook na de bevalling kun je last krijgen van bepaalde dingen zoals haaruitval. Haarverlies na de zwangerschap is heel erg normaal, maar hoe komt dit nu precies? En misschien wel nog belangrijker, wat kun je eraan doen?

Wat houdt het in?

Zoals eerder genoemd, is haarverlies na de zwangerschap heel erg normaal en het komt bij veel vrouwen voor. Het kan zijn dat je bij het borstelen merkt dat je meer haar verliest, dat je haar dunner aanvoelt of er dunner uitziet. 

Wat is de oorzaak?

Wat is nu precies de oorzaak? Misschien is het je opgevallen dat tijdens de zwangerschap je haar juist het compleet tegenovergestelde was. Het voelde dik aan en was glanzend. Dit is heel normaal. Tijdens de zwangerschap zijn er veel hormonale schommelingen en deze hebben veel invloed op de haarcyclus. De grote hoeveelheid oestrogeen die het lichaam heeft tijdens een zwangerschap, zorgt ervoor dat de normale haaruitval verminderd en vertraagd wordt. Hierdoor voelt het haar zo dik aan. Als de baby eenmaal geboren is, zal de hormoonspiegel dalen. Dit veroorzaakt ook de plotselinge haaruitval. Hoewel het heel vervelend is, hoef je jezelf niet al te veel zorgen te maken. Het haar dat je verliest is alles wat je eigenlijk in de afgelopen negen maanden al had moeten verliezen, alleen komt het nu allemaal in een keer. De productie van het haar zal zichzelf weer herstellen.

Wanneer komt het voor?

De eerste haren zul je gaan verliezen zo’n 2 tot 4 maanden na de bevalling. Hoewel het heel erg normaal is, is het logisch dat je in eerste instantie hiervan zult schrikken. Toch hoef je er niet teveel zorgen om te maken. Omdat het door een tijdelijke verandering in de hormonen komt, zal het zichzelf ook herstellen. Binnen 6 maanden tot een jaar zal de haarcyclus en dus de hoeveelheid haar die uitvalt weer normaal worden. 

Lees ook:
Een vette hoofdhuid: wat kun je ertegen doen?

Wat kun je eraan doen?

Omdat het eigenlijk een hormonaal probleem is, kun je dit zelf niet tegengaan. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die kunnen helpen om te zorgen dat je zelf minder schade aan het haar brengt, wat de hoeveelheid haaruitval kan verminderen.

De beste tips 

Het beste en makkelijkste wat je zelf kan doen, is de styling van het haar met hitte te beperken. Dit kan onnodige schade aan het haar brengen en de natuurlijke volume van het haar verminderen terwijl je deze juist het hardst nodig hebt tijdens en na de zwangerschap. Ook wanneer je het haar te hardhandig borsteelt kan dit het uitvalproces versnellen. Wees dus zorgvuldig met het haar en kun je echt niet zonder hitte, gebruik dan een goede hitte beschermer. Welke? Dat lees je hieronder.

De beste hitte beschermers

Blow Dry Aqua Primer van Fudge

De Blow Dry Aqua Primer van Fudge is dan ook de ultieme heat protector. Hij beschermt het haar tot wel 230°C en bevat hyaluronzuur om je haar zacht en gehydrateerd te houden.

Thermal Styling Spray van Number 4 Hair Care

De Thermal Styling Spray van Number 4 High Performance Hair Care kun je zowel gebruiken op nat haar, maar ook op droog haar gebruiken. Het biedt een blijvende bescherming tegen hitte door een sterke barrière te vormen tussen het haar en de hittetools. Daarnaast kan dit product ook gebruikt worden om het haar te stijlen. Dus als je het haar wilt föhnen of simpelweg het haar wilt stijlen is dit multitasking product perfect voor jou. Koop dit product hier!

Thermal Shield van NAK Hair

De Thermal Shield van NAK Hair is een beschermende stylingspray ontwikkeld om het haar te beschermen tegen extreme hitte. Het beschermt het haar tijdens het stylen tegen breuk en pluizend haar. Daarnaast kan het gebruikt worden op vochtig haar voor het föhnen of op droog haar bij gebruik van een krultang, stijltang of föhn of als finishing spray om vocht af te weren.

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts