People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

wassen

Dit zijn de 6 grootste fouten die je kan maken tijdens het wassen van het haar

Het wassen van het haar lijkt een hele makkelijke klus, maar toch kan dit tegenvallen. Veel mensen maken namelijk een paar grote fouten die schade aan het haar kunnen brengen. Welke fouten er nu precies zijn en welke technieken je beter wel kan gebruiken lees je hier.

Te vaak het haar wassen

Het ligt natuurlijk ook een beetje aan jouw haartype, maar veel mensen hoeven niet dagelijks het haar te wassen. Zeker als je geen professionele shampoo gebruikt en dus een shampoo met parabenen en sulfaten gebruikt, kan het slechte gevolgen hebben voor het haar. Deze shampoos kunnen de hoofdhuid uitdrogen en hierdoor kan er juist nóg meer olie aangemaakt worden om hiervoor te compenseren. Het haar om de dag wassen is dan ook meer dan genoeg. Als je dik haar hebt of veel krullen is zelfs twee keer per week genoeg. Wil je toch het haar een beetje opfrissen tussendoor? Gebruik dan een droogshampoo. Deze haalt de olie uit het haar en geeft het een frisse geur. Wij hebben verschillende droogshampoo’s in ons assortiment, waaronder de Dry Shampoo van Fudge Professional en de Dry Clean Shampoo van NAK Hair.

Borstelen na het douchen

Haar is erg breekbaar als het nat is. Daarom is het ook niet handig om het haar te borstelen als het nat is. Doe het daarom dan ook voordat je gaat douchen en borstel dan de klitten voorzichtig weg. Begin bij de punten en werk zorgvuldig naar de aanzet toe. Toch vergeten het haar te borstelen voor het douchen? Gebruik dan een kam met wijde tanden op het natte haar, hiermee beperk je de schade. 

1 keer reinigen

Het haar maar één keer wassen als je onder de douche staat lijkt heel logisch, maar vaak is het nodig om het haar nog een keer te wassen. De eerste keer wassen maakt het haar namelijk goed schoon en bij de tweede keer kunnen de speciale ingrediënten in de shampoo zijn werking doen. Of dit nu verzorging of hydratatie is. Je zult ook merken dat de shampoo bij de eerste keer veel minder schuimt dan bij de tweede keer. De reden waarom het de eerste keer minder schuimt, is omdat het de olie, het product en het vuil in het haar neutraliseert. De tweede keer is het schoner en kan het werken om extra hydratatie of proteïne aan het haar toe te voegen.

Lees ook:
Alle tips en tricks: hoe verzorg je ouder wordend haar het beste?

De hoofdhuid overslaan

Helaas zetten veel mensen de hoofdhuid op de laatste plaats tijdens de haarwasroutine. Geef zeker een beetje tijd aan de hoofdhuid tijdens het wassen! Een zachte massage kan helpen de bloedsomloop te bevorderen, wat weer helpt met een gezonde haargroei. Heel erg belangrijk dus!

Te veel of te weinig conditioner 

Conditioner is hét product voor zacht en glanzend haar. Toch gebruiken mensen vaak te veel of juist te weinig van het product. Gebruik je te weinig? Dan is er een kans dat het product zijn werking niet kan doen en het haar er dof en droog uitziet. Gebruik je te veel? Dan kan het haar juist vettig aanvoelen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe je de conditioner precies aanbrengt. Eigenlijk hoef je de conditioner alleen aan te brengen op het onderste gedeelte van het haar. De aanzet hoef je helemaal niet aan te raken bij deze stap. Heb je nu echt bij de aanzet conditioner nodig? Gebruik dan een heel klein beetje. Sommige mensen slaan conditioner helemaal over! Ze hebben in het verleden slechte ervaringen gehad met een conditioner die hun haar zwaar maakt. Als de kapper het haar heeft beoordeeld, krijg je de juiste conditioner voor jouw haartype en dit zal helpen bij het sluiten van de haarschubben en het verzegelen van eventuele herstellende ingrediënten.

Niet goed uitspoelen

Dit is een hele belangrijke. Want spoel je de shampoo en conditioner niet goed uit kan het haar slap, dof of vies aanvoelen. Het kan in hele zeldzame gevallen zelfs zorgen voor uitslag als het product te lang blijft zitten. Spoel de producten dus goed uit en ga met de vingers door het haar om te voelen of er nog productresten in het haar zitten. Ook moet je letten op de temperatuur van het haar, te warm water kan ervoor zorgen dat het haar gaat pluizen en met gekleurd haar kan de kleur sneller vervagen. Spoel daarom altijd met koud water, of lauw als je het koude water niet aankan, het haar uit om het haar en de kleur te beschermen. Ook als je het haar gaat föhnen, zal het kunnen zijn dat het haar ook niet goed zal drogen en zal het kapsel eronder lijden.

Bron: L’ange Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts