People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haaruitval

Alles wat je moet weten over de connectie tussen stress en haaruitval

In deze drukke wereld is het helaas niet te vermijden: stress. Hoewel stress voor niemand iets vreemds is, kan het zijn dat sommige hier extreem veel last van hebben. Deze extreme stress is natuurlijk al erg vervelend, maar er komen nog meer vervelende bijwerkingen bij kijken zoals haaruitval.

Haaruitval door stress

Dr. Angela Phipps is medisch adviseur en weet alles over hoe stress kan zorgen voor haaruitval. Stress veroorzaakt namelijk een stijging van een bepaald hormoon dat cortisol heet. Haarzakjes herkennen dit hormoon en zullen de follikels gaan signaleren om over te gaan naar de rustfase van de groeicyclus terwijl deze nog helemaal niet aan de beurt is. De reactie hiervan is dat ze aan de haren aangeven dat ze moeten stoppen met groeien en hierdoor zullen ze dus uitvallen. 

Niet meteen te merken

Tijdelijk haarverlies door stress heeft een naam en dat is Telogeneffuvium, oftewel TE. Dit treedt op als extreme stress de haarzakjes in de rustfase dwingt. Maanden na deze stressvolle ervaring merk je dan dat het haar uitvalt bij het wassen of kammen ervan. Je merkt dus ook pas maanden na de gebeurtenis wat de effecten zijn en dan is het eigenlijk al te laat. Het is dus belangrijk dat je op het moment goed voor jezelf zorgt en realiseert wat de gevolgen kunnen zijn. 

Lees ook:
Dit zijn de 6 grootste fouten die je kan maken tijdens het wassen van het haar

Voeding

Op je voeding letten is erg belangrijk, zeker als je al gestrest bent. Als je dan ook niet goed op je voeding let, zal dit alleen maar meer negatieve invloeden hebben op de haargroeicylcus. Voeding is hier namelijk erg belangrijk voor. Daarom is het eten van voedingsmiddelen als bladgroenten zoals spinazie, zuivel zoals yoghurt, vette vis zoals zalm en eieren goed voor een voedzaam en vitaminerijk dieet. Deze kunnen helpen sterk en gezond haar op te bouwen. Als gevolg hiervan kun je de haaruitval tegengaan. 

Andere hulpmiddelen

Daarnaast zijn er nog een aantal andere hulpmiddelen die je kan toepassen om de stress en dus de haaruitval tegen te gaan. Probeer goed te rusten, slaap minstens 8 uur per nacht en probeer tijd te vinden voor ontspanning. Of dit nu in de vorm is van meditatie, sporten etc., het kan enorm helpen tegen stress.

Al deze tips kunnen je helpen tegen het stoppen van niet alleen de stress, maar ook de haaruitval die hierbij komt kijken. 

Bron: HairClub | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts