People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

klitten

Verward haar vol klitten: wat doe je ertegen en hoe voorkom je het?

Verward haar dat vol zit met klitten. Het is om niet goed van te worden. Soms kan het zelfs zo erg zijn dat er geen andere optie is dan de knoop eruit te knippen. Is er dan niks dat je kan doen tegen die klitten en knopen? Moet je voor altijd en eeuwig het haar borstelen? Zeker niet. Er zijn genoeg dingen die je kan doen tegen het verwarde haar. En nog beter, om het te voorkomen. 

Hoe komen er klitten in het haar?

Om erachter te komen hoe klitten precies ontstaan, moeten we even een beetje technisch zijn. Klitten in het haar ontstaan namelijk als de haarwortel beschadigd is en opengaat. Als dit gebeurt blokkeren deze haarwortels en komen er dus klitten. Huh? We zeggen het even simpel. Twee beschadigde lokken raken in elkaar gewikkeld en veroorzaken zo een knoop. Dan is het een beetje zoals klittenband, al het haar met een open haarwortel begint in elkaar te klitten en aan elkaar te kleven. Dit kan bij iedere haarlengte gebeuren, maar het gebeurt vaker bij lang, krullend haar. Klitten ontstaan vaak als het haar te droog en beschadigd is. Dit laatste kan door een paar verschillende factoren komen zoals: te veel hitte op het haar, wrijven met een handdoek, niet het haar borstelen, slapen met los haar en de wind.

Hoe krijg ik de klitten eruit?

De klitten kunnen heel eenvoudig te verwijderen zijn, als je het goed doet. Zorg bij droog haar dat je het haar vochtig maakt met een anti-klit spray. Ook op al vochtig haar door bijvoorbeeld douchen kun je zo’n spray gebruiken. Als het haar nat is, is het beter om een kam te gebruiken met wijde tanden in plaats van een borstel. Zo breng je het haar niet nog meer schade. Wees altijd zachtaardig en geduldig en werk van beneden naar boven. Doe dit niet alleen om pijn te voorkomen, maar ook om het te beschermen tegen ergere schade. Hard borstelen zal het alleen maar erger maken. 

Een goede anti-klit spray is de Hydrate Detangle Mist van NAK Hair. Dit is een gewichtloze spray ontwikkeld om het haar te hydrateren en te beschermen tegen slijtage. Helpt bij het herstellen van de vochtbalans, verbetert de sterkte, elasticiteit en hanteerbaarheid. De spray is verrijkt met het Natural Vegan Complex+ van NAK en heeft geweldige ingrediënten als Glycerine en Cyclopentasiloxaan. Glycerine is een hydraterend extract op plantaardige basis dat het vochtgehalte verhoogt om uitdroging te voorkomen. Het ontwart en creëert een glad oppervlak. Cyclopentasiloxaan is een superieur ontwarrend extract dat glad, gemakkelijk te kammen haar creëert. Biedt gewichtloze conditionering om de styling en hanteerbaarheid te verbeteren.

Andere goede sprays die kunnen helpen bij klitten zijn de volgende:

De 10-in-1 Shield Mist van Fudge brengt het blonde haar weer in leven en geeft het een oogverblindende glans, houdt de kleur vast en beschermt het haar tegen de zon, chloor, hitte, UV en andere omgevingselementen.

De One Shot van Fudge herstelt het haar en maakt het sterker. Ideaal voor gekleurd, beschadigd of te vaak behandeld haar. Een voedend en herstellend complex van creatine, guaraná, tarwe en zijdeproteïne verzorgt en maakt het oppervlak van de haarschubben glad, waardoor de tekenen van schade ongedaan worden gemaakt.

De Super Comb Prep & Protect van N.4 versterkt en repareert haar dat in de zomer teveel zon heeft gehad. Het is een ontklittende eerste hulp kit met een UV / Kleur zonneschild, krachtig droogsysteem en vol voedende voordelen. Koop de spray hier!

Lees ook:
Voeding voor het haar: wat moet je eten om gezond haar te krijgen?

Hoe voorkom ik klitten?

Nu je weet hoe je de klitten weghaalt, is het misschien ook handig om te weten hoe je deze voorkomt. Je kan namelijk best veel doen om de klitten te voorkomen. 

  • Zo kun je het beste het haar van onder tot boven borstelen. 
  • Je kunt iedere week een haarmasker gebruiken. 
  • Niet wrijven met een handdoek, maar het water uit het haar knijpen. 
  • Je haar vastmaken ’s nachts zodat het niet in de war raakt door het draaien in je slaap. 
  • Het haar goed vastmaken als je naar buiten gaat en er veel wind staat.
  • Regelmatig het haar knippen om de dode en gespleten punten te verwijderen. 
  • Eindig elke keer dat je het haar wast en conditioneert met een leave in conditioner spray.

Hopelijk weet je nu alles wat je moet weten om nooit of bijna nooit meer in gevecht te moeten met je klitten. Natuurlijk kunnen de tips helpen om de klitten eruit te halen die er al in zitten, maar het is nóg beter om de klitten te voorkomen. 

Bron: Cliphair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts