People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

sulfaatvrije shampoos

De sulfaatvrije shampoos van N.4: wat houdt sulfaatvrij precies in?

We houden ons tegenwoordig veel meer bezig met onze haarverzorging. Wat hier ook bij komt kijken is het lezen van de etiketten op deze verzorgingsproducten. Want wat zit er nu precies in? Is het wel goed voor ons haar? Dit resulteert ook in veel nieuwe producten die vrij zijn van bepaalde stoffen, zoals sulfaatvrije shampoos, maar wat houdt dat nu precies in?

Wat zijn sulfaten eigenlijk?

Sulfaten worden gebruikt om shampoos etc. het schuimende effect te geven, Deze helpen de olie en vuil uit het haar te verwijderen. Het is eigenlijk dus een reinigingsmiddel voor het haar. Het helpt bij het afbreken van het vuil of de olie in het haar door zich aan het vuil te hechten en zich in water te laten uitspoelen. Er zijn veel soorten sulfaat die in veel verschillende industrieën worden gebruikt, maar degene waar we in de haarindustrie mee te maken hebben, is natriumlaurylsulfaat of natriumlaurethsulfaat. Ze kunnen een combinatie zijn van organische of anorganische verbindingen.

Het probleem met sulfaten

Het grootste probleem met sulfaten is dat ze té goed reinigen. Dat houdt in dat het te veel water uit het haar haalt en de natuurlijke oliën verwijdert. Het haar en de hoofdhuid worden hierdoor droog en kan de hoofdhuid gaan irriteren. 

Wat zijn sulfaatvrije shampoos?

Sulfaatvrije shampoos zorgen er dus voor dat het haar goed gereinigd wordt, zonder dat de natuurlijke oliën verwijderd worden en er te veel water uit het haar gehaald wordt.  Als je nu bang bent dat deze shampoos het haar niet meer goed reinigen, geen zorgen. Dit is zeker niet zo. Sulfaatvrije shampoos gebruiken een veiliger, zachter ingrediënt als reinigingsmiddel. Sommige zijn biologisch en duurzaam, andere niet. Number 4 High Performance Hair Care heeft een biologisch en duurzaam alternatief voor sulfaten.

Waarom kiezen voor een sulfaatvrije shampoo?

Het haar kan dus even goed gereinigd worden met een sulfaatvrije shampoo als met een waar wel sulfaten in zitten. De shampoos van N.4 High Performance Hair Care zijn sulfaatvrij en slagen er zelfs in om een zacht en schuimend schuim te creëren zonder al die chemicaliën. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere voordelen aan een sulfaatvrije shampoo zoals: minder pluis, minder irritatie, zachter en beter gehydrateerd haar en glanzender haar doordat je de oliën behoudt om er maar een paar te noemen.  Eén ding om te onthouden als u voor het eerst een sulfaatvrije shampoo gebruikt. Deze shampoos schuimen mogelijk niet bij de eerste keer dat je het haar wast, omdat het reageert op wat al eerder is gebruikt. Enkele tips zijn dus; 1: maak het haar goed nat, breng de shampoo aan op je handen en masseer het een paar seconden totdat het een beetje begint te schuimen, verdeel het over het haar en masseer in. Het kan zijn dat je iets meer nodig hebt, dus herhaal dit proces en voeg extra water toe om het beter door het haar te laten bewegen.

Lees ook:
Goed voor jou én de natuur: de vegan haarproducten van Number 4 High Performance Hair Care

De shampoos van N.4 Hair Care

N.4 Hair Care heeft niet één, maar zelfs drie geweldige sulfaatvrije shampoos. Deze shampoos zijn in de maten 50ml, 250ml en 750ml te verkrijgen. Je kan deze shampoos hier bestellen! Bekijk hieronder welke shampoos dat zijn:

Fleur de Temps Volumizing Shampoo

De Volumizing Shampoo is perfect voor iedereen die droomt van big hair. De shampoo geeft namelijk ongelofelijk veel volume. Daarnaast bevat het Acai Bes, Hibiscus, Mangosteen en Vitamine C. Deze shampoo is super voor mensen met een wat vettere hoofdhuid. Het beschermt ook de haarkleur.

L’eau de Mare Hydrating Shampoo

De Hydrating Shampoo hydrateert het haar en beschermt de kleur. Daarnaast geeft de shampoo met behulp van zwarte bes, sojayoghurt, algen en Yerba Mate het haar weer volle kracht en glans.

Lumiere d’hiver Clarifying Shampoo

De Clarifying Shampoo is een diep reinigende behandeling. Deze unieke formule onttrekt geen vocht of kleur aan het haar maar uitsluitend vervuilende bestanddelen. Daarnaast voedt de shampoo het haar en de hoofdhuid.

Het maakt verder ook niet uit wat voor haartype je hebt, van krullen tot stijl, iedereen kan een van de shampoos kiezen die perfect past bij jouw haarwensen. En dat allemaal zonder sulfaten.

Bron: N.4 | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts