People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

nat haar

Bescherm nat haar & voorkom schade met de producten van N.4 Hair Care

Het verzorgen van het haar geldt niet alleen voor het droge haar, het begint namelijk allemaal bij het natte haar. Het is dan ook erg belangrijk om te weten hoe je nat haar goed verzorgt zodat je schade kan voorkomen. Gelukkig hebben we een heleboel tips over hoe je dit zo goed mogelijk kan doen. Daarnaast heeft N.4 Hair Care een aantal prachtige producten die hier goed bij kunnen helpen.

Borstelen voor het wassen

Het eerste waar je meteen mee moet stoppen, is het haar borstelen als het nat is. Niet alleen lijkt het eeuwig te duren voordat je door alle klitten heen bent, het is ook heel schadelijk voor het haar. Borstel dus het haar altijd voordat je het gaat wassen. Zo verminder je de klitten en voorkom je haarbreuk. Sowieso moet je goed opletten tijdens het borstelen van het haar. Borstel je het namelijk van de uitgroei naar beneden? Dan kan je veel schade aan het haar brengen. Of het nu nat is of droog, begin met borstelen aan de uiteinden en werk langzaam omhoog. 

Haar kammen na het wassen

Hoe fijn een borstel ook is, het gebruiken van een kam is veel beter voor het haar. Een kam met wijde tanden is veel zachter voor de lokken en geeft minimale schade aan het haar. De Detangling Comb van N.4 is perfect om het natte haar te ontwarren en haarbreuk te voorkomen.

Lees ook:
Zo houd je jouw haar gehydrateerd in de winter met de producten van N.4 Hair Care

Vermijd hitte

Stylingtools met hitte zoals krul- en stijltangen moet je nooit gebruiken op nat haar. Zelfs niet als het haar alleen vochtig is. Het gevolg van deze stylingtools gebruiken op nat haar is kroeshaar en daar zit niemand op te wachten. Natuurlijk is een föhn een beetje een uitzondering, maar toch is het beter om deze ook niet op kletsnat haar te gebruiken. Gebruik een föhn liever op vochtig haar dat je al een beetje aan de lucht hebt laten drogen. 

Sowieso is het gebruiken van deze stylingtools niet heel goed voor het haar, maar gebruik je ze dan toch (op droog haar!), zorg dan dat het haar goed voorbereid is. Dit kan bijvoorbeeld met de Smoothing Balm van N.4 Hair Care. Je hoeft maar een kleine hoeveelheid te gebruiken als het haar nat is om kroeshaar te bestrijden, maar ook om het haar te beschermen tegen eventuele schade door hitte. Ook de Thermal Styling Spray van N.4 is een geweldig product hiervoor en beschermt het haar tegen deze hitteproducten.

Wees voorzichtig met je lokken drogen

Het drogen van het haar is ook een kunst op zich. Hoewel veel mensen het met een handdoek doen, is het veel beter om een zacht, katoenen T-shirt te gebruiken en knijp voorzichtig met je handen het water uit het haar. Het haar zal dan een stuk makkelijker te hanteren zijn en je hebt geen last van extra klitten en eventuele haarbreuk. 

Een goede conditioner

Conditioner is de laatste stap voor gezonde en glanzende lokken. Naast de prachtige lokken, voelt het haar ook zacht aan en is het veel makkelijker om het haar door te kammen. De conditioners van N.4 Hair Care zijn geweldige producten om het haar gezond en glanzend te maken. Daarnaast is de Super Comb Prep & Protect een held in het ontwarren van het haar, geeft het haar een mooie glans én geeft het haar uv-bescherming. 

Bron: N.4 | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts