People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

trends

Van haar tot fashion tot make-up: dít zijn de trends voor het jaar 2022

Het jaar is alweer bijna ten einde en dat betekent dat we weer kunnen kijken naar de verwachtingen voor het aankomende jaar. Met name op het gebied van trends kunnen we heel erg leuke dingen verwachten. Lees hier alles over de trends van 2022 op het gebied van haar, fashion, make-up en nog veel meer. 

Vegan trend

De behoeften van consumenten zijn veranderd sinds het begin van ons nieuwe decennium in 2020. Er is een beweging gaande die vraagt naar natuurlijke producten en merken die dit kunnen bieden. Denk aan woorden als vegan, duurzaamheid, natuurlijk, high performance, plantaardig, zero waste, plastic vrij, recycable en dit zijn er nog maar een paar. 

Haartrends: kapsels

In 2020 en 2021 werd de haarmode voor dames en heren langer of bleef lang. Wat we nu beginnen te zien, is de terugkeer naar de jaren 90. Een look voor langer haar is de Modern Shag of Modern Mullet. Gelukkig hebben ze een millenniumgevoel en zijn ze geen exacte kopie van het verleden.

De Shag is de langere versie, de Mullet is de medium of kortere versie van een zeer vergelijkbaar kapsel. Het uitgangspunt is dat het haar aan de voorkant korter is en aan de achterkant langer. Een ander kapsel dat een come-back maakt is de bob op kin lengte met een midden scheiding. Bovendien is het niet golvend, maar recht, glad en glanzend. 

Haartrends: genderfluïditeit

Voor mannen, is een langer model of een lange bovenkant en korte zijkanten de trend. Ook hier komt de midden scheiding uit de jaren 90 terug, maar dat geldt ook voor krullend haar op de langere secties. Voor zowel mannen als vrouwen is een groeiende trend genderfluïditeit. Kapsels die beide vakjes aankruisen en gepersonaliseerd zijn op gezichtsvorm en hoofdvorm in plaats van op geslacht. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook:
Hoe haal je het beste uit jouw haarkleur? Dít zijn de tips van een expert

Haartrends: styling

De afgelopen vijf jaar hebben we de lange golvende look maximaal gebruikt. Of het nu een knik is, naar de punten zwaait of door het midden zwaait, de golf is een enorme trend geweest bij iedereen met halflang of langer haar. Nu het gevoel van de jaren 90 terugkomt, lijken er twee trends in populariteit te groeien. De eerste is recht en glad en de andere is de Dirty Hair-revolutie.

De rechte look is schoon, glanzend, glad en past vaak bij bobs of langere kapsels. Het wordt ondersteund met gladmakende crèmes en glansserums. De vuile haarlook past meestal bij de Shag en wordt ondersteund met producten van het type crème klei en heel veel kleurrijke haarclips. 

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Haartrends: kleuren

Het effect dat COVID-19 heeft gehad op de haarkleurindustrie is groot. Hoewel sommige trends helder en creatiever kunnen zijn, zijn er nog steeds mensen die dit niet willen. Gelukkig zijn er dit seizoen trends in zachtere en fellere kleuren. Hieronder zijn enkele trend-kleurtechnieken en trendtechnieken die kunnen worden gebruikt met een gepersonaliseerde kleur die past bij de persoonlijkheid van de klant:

Kleuren

Koffie, crème, walnoot, gember, mokka, vies, helder, persoonlijkheid, frisse kleur, gekke kleur, balayage. Het creëren van gebieden van licht en schaduw door het haar en verf het haar alleen met de hand. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Technieken

  • Babylight: superfijne haarlokken worden gekleurd. Alsof je ermee geboren bent.
  • Twilights: dit is een mix van babylights en balayage om een ​​ultrazachte multidimensionale look te creëren.
  • Ombre: gradatie van donkerdere kleur aan de uitgroei naar lichtere kleur aan de uiteinden. 
  • Sombre: is een zachtere versie van een ombre. 
  • Root stretch: bedekt blonde highlights of natuurlijk haar met een diepere kleur om de uitgroei te vervagen.
  • Bronde: verstevigt blonde highlights met een vuilbruine kleur. 
  • Beach Highlights: medium highlights in 2 lichtere maar verschillende warme tinten om een ​​strandeffect te creëren.
  • Slick Highlights: klassieke highlights met een koeler kleureffect.
  • Face framing: deze techniek belicht het voorste deel van het haar rond het gezicht, meestal met een lichtere kleur.
  • Rogue blond: is een sterkere versie van Face Framing, maar met meer verschil tussen het donkere en lichtere haar. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Pantone

In 2022 zullen we genieten van helderde kleuren die een terugkeer naar de normaliteit inluiden. De kleuren van dit seizoen combineren speels met praktisch en weerspiegelen de nieuwe wens om te creëren.

Of je nu je eigen inbreng wilt toevoegen of een huidige kleur wilt combineren met een ander neutraal palet, een vleugje kleur is precies wat je nodig hebt. Kleuren die persoonlijke expressie aanmoedigen worden ook popular. Of ze nu verstandig of eigenzinnig zijn, kleuren die rust en genezing omarmen en een regenboog van hoop en vreugde uitdrukken zijn dé trend volgend jaar. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Fashiontrends

Mode krijgt anno 2022 dat 90’s gevoel maar ook het gevoel van veiligheid en het gevoel van zelfexpressie. Hiermee bedoelen we dat er een veelvoud aan looks zien waarin we ons zullen wikkelen in wat lijkt op een grote deken en tegelijkertijd hebben we de noodzaak voor ons om huid te laten zien. Het is die transparantie van het leven waar we allemaal naar snakken, die in de mode naar buiten komt. 

Door de winter is de trends van de puffy jackets van het skiseizoen op grote schaal gegroeid en zijn ze nu verkrijgbaar in veel heldere glanzende tinten. Plus de handtassen en sieraden zullen ook maximaal zijn, hoe groter hoe beter, vooral oorbellen. Onder deze massieve jassen zit de minirok en uitgesneden kleding die veel meer huid laat zien.

Er zullen meer transparante stoffen worden gebruikt, evenals gerecyclede synthetische materialen. Lange handschoenen of handschoenen die aan een top zijn bevestigd, zullen meer worden gezien, net als de geruite print.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Als het op make-up aankomt, hebben we allemaal een persoonlijke stijl, maar zo nu en dan zien we iets anders dat onze aandacht trekt. Dit seizoen is dat “iets” een pastel of neon pop of colour op een of beide ogen. Om nog een stap verder te gaan, wordt die pop of colour gematcht met kleding of sieraden om die Perfect Match-look te krijgen.

Wat ook zeker is, is dat we op zoek gaan naar ‘schone’ make-up, waarvan bewezen is dat het goed is voor huid, ogen en lippen. We gaan op zoek naar duurzame verpakkingen, hoogwaardige, betrouwbare, niet-giftige merken.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Video’s

Wil je nóg dieper op de trends in gaan en meer informatie krijgen van de experts? Bekijk dan de video’s via de links hieronder!

Nederlandse versie:

English version:

Als je een meer uitgebreide versie wilt bekijken die ook over mode en makeup gaat, kijk dan deze video:

Heb je de informatie liever op papier?
Click here for the English version of the information booklet! (Nederlandse versie binnenkort!)

Bron: Louise Reeves | Foto: Pinterest, Instagram

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts