People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarkleur

Hoe haal je het beste uit jouw haarkleur? Dít zijn de tips van een expert

Het is een heerlijk gevoel als je de kapsalon uit loopt met een nieuwe haarkleur. Natuurlijk wil je deze kleur ook zo lang mogelijk houden en het liefst ook zo mooi. Maar hoe doe je dat precies? En wat voor producten kun je het beste hiervoor gebruiken? Deze expert vertelt het allemaal. 

Expert in kleur

Als we een mening van een expert willen hebben over haarkleuring, moeten we bij Louise Reeves zijn. Louise is International Head of Education bij People 4 waar ze product- en kleurtrainingen geeft. Als er iemand veel weet over hoe je het beste uit jouw kleur haalt, is het Louise wel. Op de tien meest gestelde vragen over haarkleuring geeft Louise antwoord. 

Beschadigt haarkleuring het haar?

“Het korte antwoord is: ja. Maar er zijn tegenwoordig heel veel soorten haarkleuring waar je uit kan kiezen. Sommige soorten brengen meer schade dan anderen. Daarom is het belangrijk om een kleur te gebruiken die een laag ammoniak gehalte heeft of helemaal geen ammoniak heeft. Als een kleur dit heeft zal de PH-waarde lager zijn en dit is weer goed voor het haar en de hoofdhuid. Daarnaast zijn er veel verschillende biologische en natuurlijke ingrediënten in onze kleurlijnen zoals orchidee boter, groene thee, rijst proteïne en calendula olie. Deze zijn er speciaal voor gemaakt om het haar in de beste conditie te houden.”

“Producten als blonderingsmiddelen zorgen sneller voor schade aan het haar dan een kleur. Het kan namelijk de proteïnebindingen in het haar beschadigen. Gelukkig hebben we blonderingsmiddelen met PLEX-behandelingen die het haar helpen gezond te blijven.” 

“Zolang we dit goed overleggen met onze klanten en de juiste producten aanbieden om het haar zo gezond mogelijk te houden, zal het haar het prima volhouden. Het probleem is vaak dat klanten denken dat kappers gewoon de producten willen verkopen. Wat wij willen is dat hun haar gezond blijft, zodat we ze de kleur die ze graag willen, kunnen blijven geven.”

Hoelang blijft een kleur gemiddeld zitten?

“Met een permanente kleur, bevelen wij aan de klant om terug te komen na zes weken. Door het gebruik van een goede, professionele shampoo en conditioner zal de kleur helder moeten blijven tot wel vier weken. Daarna zal de kleur iets doffer worden en vervagen. Ook dingen als water, chloor, föhns, stijltangen en onprofessionele verzorging- en stylingproducten kunnen ook bijdragen aan een vervaagde kleur.”

“De reden dat klanten na zes weken alweer terug moeten komen, is omdat de uitgroei dan bij de meeste mensen 1,5 centimeter is. Dit is de perfecte lengte voor de kleur om goed te werken. De proteïne in het haar is namelijk zacht de eerste 1,5 centimeter als het uit het hoofd groeit, na die 1,5 centimeter wordt het hard. De harde proteïne pakt de kleur een stuk moeilijker en het duurt minstens tien tot vijftien minuten langer om het haar te kleuren.”

“Dus als een klant de salon binnen komt met een uitgroei van vier centimeter, moet het midden eerst gekleurd worden en kan de uitgroei pas tien tot vijftien minuten later gekleurd worden. Het kost zo meer tijd én meer product. Als we dit niet doen wordt de kleur niet helder of niet zo licht als de uitgroei. Bij grijs haar kan het zelfs zorgen voor een band waar de kleur lichter is tussen het hoofd en de vorige kleur.”

Hoe zorg je ervoor dat de kleur langer blijft zitten?

“Er zijn meerdere factoren die helpen tot een langere kleur. Zo moet de kapper goed advies geven aan de klant over het gebruik van een goede, professionele sulfaten en parabenen vrije shampoo en conditioner die bij het haar van de klant past. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg shampoos, conditioners een haarmaskers die ervoor zorgen dat de haarkleur langer in het haar blijft.”

Waar moet je goed aan denken als het haar is gekleurd? 

“Het belangrijkste is dat de klant het haar 48 uur na de kleuring niet wast. Zo kan de kleur zich goed aan het haar vastbinden.”

En wat mag je absoluut niet doen?

“Gebruik vooral nooit een goedkope shampoo en conditioner met sulfaten. Gebruik geen stijltang zonder het gebruik van een heat protector. Gebruik geen stylingproducten waar alcohol inzit. Deze dingen zorgen er allemaal voor dat de kleur sneller zal vervagen.”

Hoe belangrijk is het om een gezonde hoofhuid te hebben als je aan de slag gaat met haarkleuringen?

“Een gezonde hoofdhuid zal ervoor zorgen dat er gezonder haar uit het hoofd groeit. Dit kan zorgen voor een haarkleur die langer blijft zitten.” 

Hoe vaak kan het haar gewassen worden na het verven?

“Zolang er een goede shampoo en conditioner etc. wordt gebruikt, kan je het haar zo vaak wassen als je zou willen. Zelf was ik mijn haar iedere dag en mijn kleur blijft een lange tijd zitten, omdat ik de goede producten gebruik.”

Lees ook:
The Hairbook: alle kleurtechnieken die je maar kan bedenken op een rij

Welke producten zijn handig om te gebruiken om het haar te beschermen na het kleuren? 

“Alle shampoos, conditioners en kleurmaskers van NAK Hair, Fudge Professional en Number 4 High Performance Hair Care gebruiken geen sulfaten en parabenen. Daarom zijn deze perfect voor de verzorging van het haar. Daarnaast is een product met heat protection ook handig als de klant een föhn of stijltang gebruikt.”

“De 10-in1 Condition Shield Mist en Tri-blo van Fudge Professional zijn goede producten om het haar te beschermen tegen hitte. Alle stylingproducten van NAK Hair hebben een heat protection, maar de Thermal Shield is hier het beste voor. Als laatste hebben alle stylingproducten van Number 4 Hair Care ook heat protection, maar dan is de Thermal Styling Spray de beste.”

Hoe kan de kapper de klant helpen bij het verzorgen van het gekleurde haar?

“Het is belangrijk dat kappers praten met de klanten over hun haar. Wat er gebeurt tijdens het kleuren, wat kan helpen om de haarkleur te behouden en hoe de klant de aanbevolen producten gebruikt. Iedere klant is anders, dus is het belangrijk om goed te overleggen over de gezondheid van het haar van de klant, hun dagelijkse routine en hoe jij als kapper ze kan helpen.”

“Soms zeggen kappers dat ze niet graag de producten willen laten zien, omdat ze zich dan voelen als een verkoper. Wat ik dan altijd zeg is: gedraag je niet als een verkoper, maar als een haar consultant. Geef de klant advies en leer ze wat het beste is voor hun haar. En leer zelf alles over de producten en de wetenschap achter het haar.”

Heb je nog een gouden tip om het beste uit de haarkleur te halen?

“Voor de klant heb ik drie tips. Als eerste, zorg ervoor dat je iedere zes weken terugkomt om gekleurd te worden. Als tweede, gebruik de professionele producten die je worden aanbevolen en als laatste, gebruik kleurmaskers, kleurshampoos en conditioners om de professionele producten te ondersteunen.”

NAK Colour Support

Als het gaat om het perfecte product voor het beschermen van de haarkleur moeten we bij de Colour Support van NAK Hair zijn. Deze beschermende spray is ontwikkeld om het haar voor, tijdens en na het kleuren te hydrateren en balanceren. Daarnaast helpt het de haarporositeit te egaliseren en helpt het de haar-PH te normaliseren aan het einde van de kleurbehandeling.

In gebruik

Spray de Colour Support gelijkmatig op poreus haar voordat het gekleurd wordt. Voor extreem poreus haar spray nogmaals tijdens de kleuring of voordat er een toner wordt aangebracht. Nadat de haarkleur is uitgespoeld, shampoo en conditioner is gebruikt en het haar handdoekdroog is, spray op het poreuze haar voordat andere stylingsproducten worden gebruikt.

Ingrediënten 

De Colour Support is, net als alle andere producten van NAK Hair, verrijkt met het NAK Natural Vegan Complex. Daarnaast maakt het gebruik van gehydrolyseerde quinoa. Dit helpt bij het verbeteren van het vermogen van het haar om vocht vast te houden. Tevens gebruikt het de Aloë Barbadensis bladsap die het haar kalmeert en droog haar hydrateert.

Bron: NAK Hair, Louise Reeves | Foto: NAK Hair

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts