People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

VOEDINGSTOFFEN

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede haarconditie?

Naast alle geweldige producten die we aan de buitenkant van het haar kunnen gebruiken, is het ook belangrijk om goed na te denken over de voeding van binnenuit. Bepaalde voedingsstoffen zijn namelijk erg belangrijk voor een goede haarconditie. Maar welke voedingsstoffen zijn nu zo belangrijk en hoe kun je die goed in je dieet verwerken?

Haarcellen

De cellen van het haar groeien gigantisch snel. Zo snel zelfs, dat het de op een na snelst groeiende cellen in ons lichaam zijn. De enige cellen die sneller groeien, zijn die van onze darmen. Het haar is geen essentieel weefsel. Hierdoor krijgt de hoge energiebehoefte van het haar geen voorrang. Als iemand dus veel stress heeft of er iets anders in het lichaam omgaat wat meer energie nodig heeft, zullen die voorrang krijgen. Daarom is het erg belangrijk dat je een goed dieet hebt. 

Voedingsstoffen

Het haar bestaat uit speciale aminozuren, ofwel proteïnen. Daarom is het dus ook zo belangrijk om deze proteïnes te eten. Het advies is om bij het ontbijt en de lunch zo’n 120 gram aan proteïne te eten. Zo kan je het haar voorzien van de dagelijkse behoefte om goed te kunnen groeien. Uit onderzoek blijkt ook dat een gebrek aan B-vitaminen, vooral vitamine B12, het grijs worden van het haar versnelt. Door vitamine B in te nemen kan je dit proces vertragen. Vitamine B-12 zit in voedsel als kabeljauw, melk, eieren en zalm. 

Lees ook:
Het verhaal over sulfaten: de feiten & fabels en waarom sulfaatvrij?

Haaruitval

Een van de oorzaken van haaruitval is onevenwichtige voeding of hormonale schommelingen. Dit is ook de reden dat voeding en je levensstijl zo’n belangrijke rol spelen in de conditie en productie van gezond haar. Ondersteun de energiebehoeftes van het haar dan ook door het eten van gebalanceerde voeding met koolhydraten. Heb je meer vragen hierover? Vraag dan begeleiding van een arts, diëtist, apotheker of natuurgeneeskundige. 

Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts