People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haar wassen

Hoe vaak moet je het haar wassen? En wat is té vaak?

‘Je moet niet zo vaak je haar wassen, dat is slecht voor je haar’. Of hoor je toch vaker: ‘Je wast je haar niet genoeg, dat moet je echt vaker doen.’ Wat zijn nu de feiten als het gaat om het wassen van het haar? En kan je écht het haar té vaak of té weinig wassen? 

Hypoallergeen

Misschien heb je de term Hypoallergeen wel eens gehoord, maar wat betekent het nu eigenlijk? De term ‘Hypoallergeen’ betekent eigenlijk: minder allergisch. Of minder waarschijnlijk om een allergische reactie te krijgen. We kunnen namelijk allemaal voor van alles allergisch worden, zelfs voor water. Het product dat je dan zal gebruiken, bevat minder allergie producerende stoffen bekend als allergenen.

Veel wassen = minder vocht? 

Hoewel mensen vaak denken dat veel wassen de vocht uit het haar wegtrekt, is niets minder waar. Het vochtgehalte wordt juist hersteld als het haar vaak gewassen wordt. Dit komt doordat de natuurlijke oliën die het haar produceert, aan de oppervlakte van het haar zullen blijven. Ze dringen de haarstructuur niet binnen. Het water hydrateert dan ook juist het haar. Daarnaast verbetert het de elasticiteit van het haar. Toch is het belangrijk om te denken aan een goede shampoo en conditioner, deze helpen ook het vochtgehalte te herstellen en de hanteerbaarheid van het haar te verbeteren. Let wel goed op dat je rekening houdt met jouw haartype, zodat je de juiste shampoo kiest. 

Lees ook:
Natuurlijke en organische stoffen in haarproducten: is het wel echt beter voor het haar?

Veel wassen = vet haar?

Dingen als hormonen en stress, verhogen de talg activiteit en productie van het haar. Als je het wast, reageert het haar niet meteen terug. Zou dit zo zijn, zou onze huid vetter worden iedere keer als we onder de douche stappen. Als we onze huid reinigen wordt het niet vetter en dus als je het haar wast, wordt de hoofdhuid ook niet vetter. Bij mannelijke hormonen is het net even anders, haar kan de olieproductie namelijk wél verhogen. 

Bron: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts