People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haartexturen

Van fijn tot grof: dít is alles wat er te weten valt over de verschillende haartexturen

Ieder mens heeft een andere haartextuur. Waar de een fijn haar heeft, heeft de ander een grote bos grof haar. Om goed het verschil te weten tussen wie nu welke textuur heeft, is het handig om eerst goed te weten welke haartexturen er zijn. Lees hieronder meer over iedere haar textuur.

Fijn haar

Fijn haar is de dunste textuur van allemaal. Iemand heeft pas officieel fijn haar, als de diameter van het haar fijn is. Dit heeft dus niks te maken met hoeveel haar iemand op zijn hoofd heeft. Het verbaast men vaak, maar mensen met fijn haar hebben eigenlijk méér haar op hun hoofd dan de andere haartexturen. Dit komt omdat er veel meer ruimte hiervoor is. De fijne haar textuur voelt dun en slap aan en zal weinig veerkracht hebben. Ook hebben mensen met fijn haar sneller last van vet en slap haar. 

Medium haar

De meeste mensen in Nederland hebben deze medium haartextuur. Dit haar met een medium textuur is qua gevoel dikker dan fijn haar. Dit geldt niet alleen voor de individuele haren, maar ook voor het volume op de hoofdhuid. Medium haar kan daarnaast elke vorm hebben. Zo kan het haar steil, golvend of krullend zijn. 

Lees ook:
De wetenschap achter het haar: alles over haarfollikels, de haarpapil en de haarschacht

Grof haar

Een grove haartextuur kunnen we op meerdere manieren zien. Zo kan het grof zijn in textuur, maar kan het ook een grote hoeveelheid zijn. Vaak bij mensen van een Aziatische afkomst is het grove haar steil. Verder kan het bij anderen krullend en kroezig zijn. Grof haar heeft de grootste diameter van alle haar texturen. Hierdoor is het sneller vatbaar voor uitdroging en droge haarpunten. Gebruik hierdoor dan ook vochtherstellende, hydraterende of verzachtende producten om dit te voorkomen of herstellen. Wat vaak ook handig is om te gebruiken is een product dat kroes vermindert. 

Afro-Amerikaans haar

Afro-Amerikaans haar heeft een hele unieke structuur. Hierdoor is het ook de meest gevoelige textuur en heeft het een specifieke behandeling, styling en verzorging nodig om dit haar in topconditie te houden. Hierdoor moeten er ook speciale producten, gemaakt voor deze textuur, worden gebruikt.

De structuur 

De structuur van het Afro-Amerikaanse haar is dus heel erg uniek, maar hoe zit deze nu precies in elkaar? Zo is de haarschacht van dit haar is plat en heeft een gedraaide structuur. Daarnaast heeft het een dunnere diameter. Bij deze draaiingen zien we een verandering in de dikte van het haar. Dit kun je bijvoorbeeld vergelijken met een rietje dat je dubbelvouwt. Deze draaiingen en de krullen zijn dus een zwakke plek in het haar. Dit is dan ook de reden dat het Afro-Amerikaanse haar zo gemakkelijk breekt. 

Bron/Foto: NAK

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts