People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

natuurlijke stoffen

Natuurlijke en organische stoffen in haarproducten: is het wel echt beter voor het haar?

Alles, inclusief water, is een chemische stof. Zelfs de zogenoemde ‘natuurlijke stoffen’ zijn nog steeds chemisch. Toch betekent dit niet meteen dat het ook daadwerkelijk schadelijk is. En betekent het ook niet, dat als iets natuurlijk is, het honderd procent veilig is. Maar geen paniek, we leggen het hier allemaal uit.

Synthetische stoffen

Eigenlijk zijn er een heleboel voordelen aan het gebruik van een synthetische stof in plaats van een natuurlijke stof. Als eerste is het beter voor het milieu. Ja, echt waar. Dit komt omdat de natuurlijke habitat bij gebruik van een synthetische stof, niet wordt aangetast. Daarnaast is de kwaliteitscontrole op deze stoffen een stuk beter. Zo worden ze getest op stabiliteit, consistentie en pure formuleringen.

Dosering

Wat bij deze stoffen eigenlijk veel belangrijker is, is de dosering. Volgens de Royal Society of Chemists zijn de natuurlijke stoffen erger dan de synthetische stoffen, zowel in aantal als toxiciteit. De dosering van deze ingrediënten is dus veel belangrijker dan de wijze waarop een ingrediënt is verkregen, zoals uit de natuur.

Lees ook:
Alles over siliconen: wat is het en is het veilig producten met siliconen te gebruiken?

Resultaat

Toch is dit misschien gek voor velen, want bij het eten van biologisch voedsel zien mensen wel zeker voordelen voor het lichaam. Dus waarom zou dit dan anders zijn voor haarproducten? Dit komt doordat een product zichzelf al organisch mag noemen, zodra de formule slechts een kleine hoeveelheid organische ingrediënten bevat. Op het moment dat een natuurlijk ingrediënt een commercieel product bereikt is de oorspronkelijke vorm totaal veranderd. Dit is dan ook de reden dat het eigenlijk schadelijker is.

Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts